Honningpai

Hvis du er glad i honning er dette paien for deg. Denne paien er akkurat det den gir seg ut for – Honningpai, og den smaker av Honning. Jeg liker best å servere den kjøleskapskald, sammen med pisket krem.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 pai   Enkel/middels

Ingredienser:

Paibunn:

5 dl Mel
180 g Margarin
3-4 ss Vann (kaldt)

Fyll:

5 dl Melk
2 ½ dl Fløte
3 Egg
200 g Honning
50 g Sukker (lyst brunt)
50 g Sukker (hvitt)
3 ss Maisenna
1 ts Vaniljeekstrakt
⅛ ts Salt

Tilbehør:

  Krem
  Honning

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader
2 Lag bunnen:
– Kjør alle ingrediensene i foodprosessoren (raskt)
Eller bland det raskt sammen for hånd
– Pakk deigen inn i plast, og
– La hvile den i kjøleskap i minst 20 min
– Kjevle deigen tynt ut,
– Ha den i paiform
– Prikk den med en gaffel
– Forstekes ved 180°C i 15 min.
3 Ha alle ingrediensene til fyllet i en kasserolle:
Melk, fløte, egg, honning, sukker maisenna, salt og vanilje
– Rør sammen, og
– Kok opp under omrøring på middelsvarme, og
– La det småkoke i 3-5 min
4 Hell fyllet i den varme, forstekte paibunnen,
– Sett alt i stekeovnen, og stek i 12-15 min.,
Til kantene har satt seg,
Det skal fremdeles være litt bløtt/bevegelse i midten
5 Avkjøles helt på rist
Minst 2 timer
6 Rett før servering pisk krem, og
– Skjær i serverings biter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s