Dette er Baker Brun sin oppskrift på Hvit dame (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 57), og det er en aldeles nydelig kake. Baker Brun benytter hasselnøtter i makronbunnen, og det er jeg sikker på er godt. Men bakte kaken med mandler isteden. Siden det er nøtteallergi blant de jeg skulle servere denne kaken til, brukte jeg mandler istedenfor. Det fungerer kjempe bra, og kaka smakte utrolig godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
Kakebunn:
4 | Egg |
2 dl | Sukker |
1 dl | Hvetemel |
1 dl | Potetmel |
1 ts | Bakepulver |
Makronbunn:
3 | Eggehviter |
125 g | Melis |
125 g | Hasselnøtter (eller mandler |
Fyll og pynt:
3 dl | Kremfløte |
1 ts | Melis |
1 dl | Melk (eller juice) |
1 glass | Bringebærsyltetøy |
1 pk | Marsipan |
Slik gjør du:
1 Lag kakebunn: – Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) – Pisk egg og sukker til eggedosis – Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og – Vend det forsiktig inn i eggedosisen – Hell røren i springformen, og – Settes inn i kald ovn – Slå oven på 160 grader – Stek i ca. 45 min. – Avkjøles på rist |
2 Lag Makronbunn: – Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) – Mal nøttene/mandlene, og – Bland dem med melis – Stivpisk eggehvitene, – Vend eggehviten forsiktig inn i mandlene – Has i springformen – Stekes i 45 min. – Avkjøles på rist |
3 Montering: – Pisk fløten til krem – Legg makronbunnen på kakefatet su skal bruke – Smør utover et tynt lag med syltetøy, og – Bre utover et tynt lag med krem – Del kakebunnen i to – Legg bunnen oppå kremlaget – Dynk godt – Smør utover et tynt lag med syltetøy – Bre utover pisket krem – Legg toppen over – Dynk godt – Dekk kaken med krem (topp og sider), og – Kjevle ut marsipanen – Legg marsipanlokket over – Pynt |

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.