Hvit kake med sjokoladeglasur

Denne kakebunnen er laget med eggehviter som er pisket til marens. Det gjør at kaka blir lett og luftig. Bunnen kan godt serveres som den er, men jeg liker å legge på sjokoladeglasur. Av og til har jeg små sjokoladeknapper i glasuren for å gi den en ekstra crunsj. Hjemme hos meg kaller vi den for Hvit kake med sjokoladeglasur.

Hvit kake med sjokoladeglasur Ingredienser  400 g	Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts	Bakepulver 2 ts	Vaniljesukker  200 g	Smør  300 g	Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl	Melk  1 ts	Mandelekstrakt (valgfri) 4 	Eggehviter (160 g) 	   Sjokoladeglasur:  300 g	Melis 3 ss	Kakao 3 ts 	Vaniljesukker 6 ss	Smør (smeltet) 6 ss	Kaffe (Sterk, varm) 1	Egg (valgfritt) ½ dl	Sjokoladechips (valgfritt)  https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12-1540 minEnkel

Hvit kake med sjokoladeglasur Ingredienser 400 g Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 200 g Smør 300 g Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl Melk 1 ts Mandelekstrakt (valgfri) 4 Eggehviter (160 g) Sjokoladeglasur: 300 g Melis 3 ss Kakao 3 ts Vaniljesukker 6 ss Smør (smeltet) 6 ss Kaffe (Sterk, varm) 1 Egg (valgfritt) ½ dl Sjokoladechips (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

400 gMel (ca 6 ½ dl)
4 tsBakepulver
2 tsVaniljesukker
200 gSmør
300 gSukker (ca 3 ½ dl)
2 ½ dlMelk
4Eggehviter (160 g)
  

Sjokoladeglasur:

300 gMelis
3 ssKakao
3 tsVaniljesukker
6 ssSmør (smeltet)
6 ssKaffe (Sterk)
1Egg (valgfritt)
½ dlSjokoladechips (valgfritt)

Hvit kake med sjokoladeglasur Ingredienser 400 g Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 200 g Smør 300 g Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl Melk 1 ts Mandelekstrakt (valgfri) 4 Eggehviter (160 g) Sjokoladeglasur: 300 g Melis 3 ss Kakao 3 ts Vaniljesukker 6 ss Smør (smeltet) 6 ss Kaffe (Sterk, varm) 1 Egg (valgfritt) ½ dl Sjokoladechips (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader
– Legg bakepapir i bunnen av en (stor) langpanne
Den som fulgte med stekeovnen
Ca 35 x 25 cm
– Smør kantene som ikke dekkes av bakepapiret
3 Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker
– Gjenta gjerne tre ganger
4 Pisk smøret og 200 g sukker lyst og luftig
5 Rør inn melk og hvetemel
Litt om gangen og pass på at alt er rørt inn før du tilsetter mer
6 Pisk eggehvitene til marengs
Tilsett 100 g sukker gradvis mens du pisker til marengs
Pisk til marengsen er myk men holder formen
7 Vend marengsen inn i kakerøra
8 Fordel røra i langpanna
9 Stekes i ca 15 min til den er gjennomstekt
10 Lag sjokoladeglasuren:
– Rør sammen alle ingrediensene til passe glasur
11 La kaka stå 10 min i forma, før den
– Hvelves
12 Hell sjokoladeglasuren over kaka og smør den utover mens den enda er varm/lunken
Da blir den blank og fin
13 Skjær i passende biter og server