Dagens lunsj består av hvit pizza med spekeskinke og ruccula – Utrolig godt!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3 -4 | 90 – 120 min. | Enkel |

Ingredienser:
Pizzabunn:
| 1 ss | Sukker |
| 2 ts | Tørrgjær |
| 2 dl | Vann (ca 36 grader) |
| 450 g | Hvetemel |
| ½ ts | Salt |
| 3 ss | Olje (oliven) |
Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.
Fyll og topping:
| 1 bx | Rømme (gjerne lett) |
| 2 fedd | Hvitløk |
| 150 g | Ost (hvit, raspet) |
| 2 | Tomater (skivet) |
| 9 skiver | Spekeskinke |
| 1 pk | Rucculoa |

Slik gjør du:
| 1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle – La stå til det begynner å boble (ca 5 min.) |
| 2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt deigen i 5-8 minutter – Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov – Deigen skal være myk, men tørr og ta på |
| 3 Form deigen som en rund bolle – Smør en stor bakstebolle med olivenolje – Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje – Skjær et snitt i deigen (på toppen) – Dekk bollen med plast, og – Sett til heving i 60-90 minutter |
| 4 Lag rømmesausen: – Press hvitløksfeddet, og – Rør det inn i rømmen |
| 5 Skjær tomater i skiver, og – Rasp osten |
| 6 Sett ovnen på 225 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
| 7 Hell deigen ut på et bakstebord – Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og – Kjevle den ut til en firkantet pizza på størrelse med stekbrettet ditt (eller 2 runde pizza á 30 cm) |
| 8 Smør utover hvitløksrømmen – Fordel osten over rømmen – Legg på tomatskivene, og – Legg på spekeskinken til slutt |
| 9 Stekes i ca 10-15 min. 225 grader (midt i ovnen) |
| 11 Skjær pizzaen i biter og – Toppes med ruccula |
