Hvitløksaus til kebab

Dette er en skikkelig god hvitløksaus som passer helt utmerket til blant annet kebab og falafel. Sausen røres fort sammen, men trenger tid for at smaken setter seg. Den bør stå noen timer, gjerne natta ove før den serveres.

Hvitløksaus (til kebab) Ingredienser 2 dl Gresk yoghurt (gjerne den med 0% fett) 1 fedd Hvitløk (presset) 2 krm Pepper ¼ ts Salt ½ ts sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 4 5 min + tid i kjøleskap Enkel

Ingredienser;

2 dlGresk yoghurt (gjerne den med 0% fett)
1 feddHvitløk (presset)
2 krmPepper
¼ tsSalt
½ tssukker

Tips! Hvis du vil ha en fyldigere saus, kan du bytte ut ½ dl av yoghurten med majones

Hvitløksaus (til kebab) Ingredienser 2 dl Gresk yoghurt (gjerne den med 0% fett) 1 fedd Hvitløk (presset) 2 krm Pepper ¼ ts Salt ½ ts sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Press hvitløksfeddet, og
– Bland sammen alle ingrediensene
2 Sett sausen i kjøleskapet, og
– La den stå frem til servering
Gjerne over natta

Tomatsaus (sterk til kebab) Ingredienser ½ Løk (hakket) 400 g Tomater (hakkete, hermetiske) 1 ss Sambal Olek ¼ - ½ ts Salt 1 ts Sukker ½ ss Olje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Hvitløksaus (til kebab) Ingredienser 2 dl Gresk yoghurt (gjerne den med 0% fett) 1 fedd Hvitløk (presset) 2 krm Pepper ¼ ts Salt ½ ts sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble