Tomatsaus – sterk til kebab

 

Dette er en skikkleig god tomatsaus som passer helt utmerket til blant annet kebab og falafel. Hvis du føler oppskriften blir den litt sterk, men hvis du bruker paprka i steden for Sambal Olek eller chilipaste, blir den mildere.

Tomatsaus (sterk til kebab) Ingredienser ½ Løk (hakket) 400 g Tomater (hakkete, hermetiske) 1 ss Sambal Olek ¼ - ½ ts Salt 1 ts Sukker ½ ss Olje https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 minEnkel

Ingredienser:

½Løk (hakket)
400 gTomater (hakkete, hermetiske)
1 ssSambal Olek (chilipaste)
¼ – ½ tsSalt
1 tsSukker
½ ssOlje

Tips! Sambal Olek kan erstattes med 1 ss chilipulver hvis du ikke har sambal olek eller 1 ss paprikapulver hvis du ønsker en mildere saus

Slik gjør du:

1 Hakk løken
2 Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle,
Middels/høy varme
– Ha i løken og
– La den surre til den er blitt myk og blank
3 Tilsett tomater, sambal olek, salt og sukker
4 Kok opp,
– Slå ned varmen
– Sett på lokk, og
– La det hele putre i ca 15 min
5 Kjør sausen med en stavmikser til den er glatt,
– La den putre i ytterligere 2-3 min
6 Serveres varm, romtemperert eller kald

Tomatsaus (sterk til kebab) Ingredienser ½ Løk (hakket) 400 g Tomater (hakkete, hermetiske) 1 ss Sambal Olek ¼ - ½ ts Salt 1 ts Sukker ½ ss Olje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tomatsaus (sterk til kebab) Ingredienser ½ Løk (hakket) 400 g Tomater (hakkete, hermetiske) 1 ss Sambal Olek ¼ - ½ ts Salt 1 ts Sukker ½ ss Olje https://heidisboble.no/ @heidisboble