Jordbærsuppe er en frisk og god dessert som kan spises som den er eller sammen med kremdott, vaniljeis og/eller panna cotta

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
500 g | Jordbær (frosne) |
1 | Eple (skrelt og skjært i biter) |
1 ss | Sitronsaft |
2 ½ dl | Vann |
1 ss | Honning |
Pynt:
Jordbær (ferske) | |
Krem (pisket) |
Slik gjør du:
1 Skrell eplene og fjern kjernehus – Skjær det i biter |
2 Ha alt i en kasserolle |
3 Kok opp, – Slå ned varmen, – La det koke noen minutter – Bruk stavmikseren og – Kjør til en jevn konsistens – La suppa putre i ca 15 min. – Smak til med honning |
4 Sil av hvis du ønsker, og – La den stå til den får romtemperatur |
5 Skjær eventuelt de friske jordbærene i skiver og – Fordel dem i porsjonsformer – Hell suppa forsiktig over |
6 Legg på en kremklatt, og – Server med e gang |
Tips! Denne jordbærsuppa kan også serveres kjøleskapskald.
