Av og til når jeg har avskjær fra grønnsaker og sånt i fryseren bruker jeg å lage jukserisotto. Da har jeg alle grønnsakene og tomatene sammen med en buljongterning i en kasserolle med litt vann og koker opp, og lar det så stå og putre på komfyren en stund. Så kjører jeg den med stavmikseren, tilsetter ris og lar den putre videre. Enkelt og greit.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 dl | Vann |
1 | Løk (hakket) |
3-4 | Tomater |
Sjampinjong (stilker) | |
Asparges (bunner) | |
½ | Paprika (i biter) |
1 | Gulrot (i biter) |
Vårløk/gressløk | |
3 fedd | Hvitløk |
¼ | Chili (rød) |
2 | Buljongterning (grønnsak) |
1 | Squash (i terninger) |
2 dl | Ris |
Salt og pepper | |
3-4 | Egg |
Tips! I sausen kan bruke de grønnsaksrestene du har i fryseren eller for hånden, men tomater og løk må være med – ellers kan du bruke det du har.
Slik gjør du:
1 Ha vann, buljong, ¼ ts pepper og alle grønnsaker med unntak av squashen i en kasserolle – Kok opp – Slå ned varmen, og – Legg på et lokk – La det putre i ca 20 min. |
2 Ta sausen av varmen, og – Kjør med stavmikser til en glatt saus |
3 Skjær squashen i kuber – Vask ca 2 dl ris |
4 Ha risen og squashen i sausen – Rør rundt – Sett på lokk, og – Sett kasserollen tilbake på varmen – La det småputre til risen er slik du vil ha den Rør av og til – Smak til med salt og pepper |
5 Stek speileggene i en stekepanne med smør |
6 Legg en raus øse med jukserisotto på hvert fat – Topp med speilegg og – Server straks, gjerne sammen med litt godt brød |
