Kakemenn etter oppskrift fra Baker Brun

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 40 | 2 t (over 2 dager) | Enkel |

Ingredienser:
750 g | Sukker |
½ l | Vann (lunkent) |
1 ss | Hornsalt |
1 ts | Vaniljesukker |
Ca. 1 kg | Hvetemel |

Slik gjør du:
1 Ha sukker, vaniljesukker og hornsalt i en bakebolle, og – Hell over lunket vann – Rør med visp til sukkeret er oppløst – Tilsett hvetemel, og – Rør godt sammen – Dekk bakebollen med plast, og – Sett den kjølig i minst 4 timer, eller Over natten |
2 Bak ut litt etter litt av deigen, – Deigen er nokså bløt – Ha litt av deigen på et bakebord, og – Kna inn hvetemel til deigen henger sammen og Lar seg kjevle ut -Kjevle ut ca ½ cm tykk leiv, og – Stikk ut figurer med pepperkake former |
3 Stek kakemenn på bakepapirkledt stekebrett, Midt i ovnen ved 180 grader, – Ca. 8-10 min. – Avkjøles på rist |
4. Pynt etter eget ønske med Smeltet sjokolade, strø, melisglasur , nonstopp |

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.