Kakemenn etter oppskrift fra Baker Brun

Kakemenn etter oppskrift fra Baker Brun

Kakemenn etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 750 g Sukker ½ l Vann (lunkent) 1 ss Hornsalt 1 ts Vaniljesukker Ca. 1 kg Hvetemel
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
Ca. 40 2 t (over 2 dager) Enkel
Kakemenn etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 750 g Sukker ½ l Vann (lunkent) 1 ss Hornsalt 1 ts Vaniljesukker Ca. 1 kg Hvetemel
NB! 40 kaker er veldig mange – det blir en stor haug med kakemenn

Ingredienser:

750 g Sukker
½ l Vann (lunkent)
1 ss Hornsalt
1 ts Vaniljesukker
Ca. 1 kg Hvetemel
Kakemenn etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 750 g Sukker ½ l Vann (lunkent) 1 ss Hornsalt 1 ts Vaniljesukker Ca. 1 kg Hvetemel

Slik gjør du:

1 Ha sukker, vaniljesukker og hornsalt i en bakebolle, og
– Hell over lunket vann
– Rør med visp til sukkeret er oppløst
– Tilsett hvetemel, og – Rør godt sammen
– Dekk bakebollen med plast, og
– Sett den kjølig i minst 4 timer, eller
Over natten
2 Bak ut litt etter litt av deigen,
– Deigen er nokså bløt
– Ha litt av deigen på et bakebord, og
– Kna inn hvetemel til deigen henger sammen og
Lar seg kjevle ut
-Kjevle ut ca ½ cm tykk leiv, og
– Stikk ut figurer med pepperkake former
3 Stek kakemenn på bakepapirkledt stekebrett,
Midt i ovnen ved 180 grader,
– Ca. 8-10 min.
– Avkjøles på rist
4. Pynt etter eget ønske med
Smeltet sjokolade, strø, melisglasur , nonstopp

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s