Hvis du har rester fra jul kan du jo lage Kålrabivaffel med waldorfsalat og pinnekjøtt. Jeg fant oppskriften på NRKmat, halverte oppskriften og justerte den litt. Siden jeg har et stort vaffeljern ble det en vaffel – 6 vaffelhjerter. Hvert hjerte ble toppet med waldorfsalat og pulled pinnekjøtt, og servert som forrett.
Hvis du heller vil prøve originaloppskriten hos NRKmat – trykk HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
5-6 (1 Vaffel) | 10 min | Enkel |
Ingredienser:
Kålerabivaffel:
1 | Egg |
1 ½ dl | Hvetemel |
1 ½ dl | Kålrabistappe (rester) |
¼ ts | Salt |
Smør til steking |
Topping:
50 – 100 g | Waldorfsalat (rester) |
50 g | Isbergsalat (eller annen salat) |
Pinnekjøttrester |
Slik gjør du:
1 Plugg i vaffeljernet |
2 Rør sammen egg, kålrabistappe og hvetemel til en tykk røre – Ha røra i vaffeljernet – Stek vaffelen i ca 5 min. |
3 Skjør salaten i remser, og – Bland den i waldorfsalaten |
4 Fjern pinnekjøttet fra beinene, og – Fjern eventuelt fett – Trekk kjøttet fra hverandre – Varm kjøttet sammen med litt smør i stekepannen |
5 Klipp opp vaffelhjertene |
6 Legg vaffelhjertene på fat, – Legg på waldorfsalat, og – Topp med pinnekjøtt |
