Kamskjell i eplesaus

 Kamskjell i eplesaus er en god forrett, som er enkel å lage.

Kamskjell i eplesaus Ingredienser 8 - 12 Kamskjell (ferske eller frosne) 1 ss Olje (raps) 1 ss Smør Eplesaus: 2 Epler 2 ss Sitronsaft (nypresset) 1 ss Smør Ferske bønneskudd e.l. https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 25 min.Enkel

Ingredienser:

8 – 12Kamskjell (ferske eller frosne)
1 ssOlje (raps)
1 ssSmør

Eplesaus:

2Epler
2 ssSitronsaft (nypresset)
1 ssSmør
 Grønne urter e.l.

Tips! Du kan lage ferdig eplesuasen på forhånden, og bare varme den forsiktig, mens du steker kamskjellene, når gjestene har satt seg.

Slik gjør du:

1 Ferske kamskjell
– Rens Kamskjellene:
–  Før en skarp kniv på innsiden av det flate skjellet.
– Kutt muskelen
– Fjern muskelen fra skjellet med en spiseskje.
– Dytt så muskelen vekk fra organene og
– Skyll muskelen grundig  
For å fjerne sand
– Sett kamskjellene på et fat  

ELLER
1A Frosne kamskjell
– Tin kamskjellene i kjøleskapet
– Legg dem på tørkepapir, og
– Tørk dem godt
– Sett kamskjellene på et fat
2 Lag eplesausen:
– Skrell eplene og ta ut kjernehuset
– Skjær et i små biter, og
– Ha dem i en foodprosessor eller ei matmølle
– Tilsett 1 dl vann og 2 ts sitronsaft
– Kjør til det er helt glatt
– Sil saften gjennom et klede e.l.
NB! ta vare på saften
– Skjær det andre eplet i terninger
Ca 1x 1 cm
3 Ha eplesaft og biter i en kasserolle,
– Tilsett smøret, og
– Kok opp
– Slå ned varmen, og
– La det surre til saften har tyknet, og bitene er blitt myke
Ca 4 min.
4 Krydre begge siden av kamskjellene godt med salt og pepper.
– Stek kamskjellene på høy varme
ca 30-45 sekunder per side 
De er ferdige når de gjør motstand når du trykker lett på dem
5 Legg litt eplesaus på varme fat
– Legg kamskjellene over
– Topp med eplesaus
– Kvern over litt salt og pepper
6 Serveres med en gang

Kamskjell i eplesaus Ingredienser 8 - 12 Kamskjell (ferske eller frosne) 1 ss Olje (raps) 1 ss Smør Eplesaus: 2 Epler 2 ss Sitronsaft (nypresset) 1 ss Smør Ferske bønneskudd e.l. https://heidisboble.no/ @heidisboble