Kamskjell i eplesaus er en god forrett, som er enkel å lage.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 25 min. | Enkel |
Ingredienser:
8 – 12 | Kamskjell (ferske eller frosne) |
1 ss | Olje (raps) |
1 ss | Smør |
Eplesaus:
2 | Epler |
2 ss | Sitronsaft (nypresset) |
1 ss | Smør |
Grønne urter e.l. |
Tips! Du kan lage ferdig eplesuasen på forhånden, og bare varme den forsiktig, mens du steker kamskjellene, når gjestene har satt seg.
Slik gjør du:
1 Ferske kamskjell – Rens Kamskjellene: – Før en skarp kniv på innsiden av det flate skjellet. – Kutt muskelen – Fjern muskelen fra skjellet med en spiseskje. – Dytt så muskelen vekk fra organene og – Skyll muskelen grundig For å fjerne sand – Sett kamskjellene på et fat ELLER 1A Frosne kamskjell – Tin kamskjellene i kjøleskapet – Legg dem på tørkepapir, og – Tørk dem godt – Sett kamskjellene på et fat |
2 Lag eplesausen: – Skrell eplene og ta ut kjernehuset – Skjær et i små biter, og – Ha dem i en foodprosessor eller ei matmølle – Tilsett 1 dl vann og 2 ts sitronsaft – Kjør til det er helt glatt – Sil saften gjennom et klede e.l. NB! ta vare på saften – Skjær det andre eplet i terninger Ca 1x 1 cm |
3 Ha eplesaft og biter i en kasserolle, – Tilsett smøret, og – Kok opp – Slå ned varmen, og – La det surre til saften har tyknet, og bitene er blitt myke Ca 4 min. |
4 Krydre begge siden av kamskjellene godt med salt og pepper. – Stek kamskjellene på høy varme ca 30-45 sekunder per side De er ferdige når de gjør motstand når du trykker lett på dem |
5 Legg litt eplesaus på varme fat – Legg kamskjellene over – Topp med eplesaus – Kvern over litt salt og pepper |
6 Serveres med en gang |
