Kamskjell med chili, hvitløk og asparges er en skikkelig god forrett eller smårett. Server gjerne sammen med brød, så man får opp den gode sausen.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 25 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 12 | Kamskjell |
| 12 | Asparges |
| Marinade | |
| 1 | Chili, rød |
| 2 | Hvitløk |
| 1 dl | Solsikkeolje |
| Saus | |
| 1 dl | Fiskekraft (event. vann og buljong) |
| 2 dl | Matfløte |
| 2 ss | Smør |
| Salt og pepper |
Tilbehør:
| Hjertesalat | |
| Godt brød |
Bruker du frosne kamskjell:
- Legger du i dem i en bolle, og
- La dem tine i kjøleskap over natten,
- Neste dag legg dem på tørkepapir, og
- La dem renne av
Slik gjør du:
| 1 Åpne og rense de ferske kamskjellene |
| 2 Lag marinaden: – Finhakk chili og hvitløk, og det rør sammen med solsikkeolje og vann – Legg kamskjellene i marinaden og – La dem ligge i mist 1 time – Ta kamskjellene opp av marinaden, NB! ta vare på marinaden den skal i sausen – La kamskjellene renne av seg på tørkepapir |
| 3 Forbered sausen: – Hell marinaden og fiskekraften i en kasserolle, og – Kok den inn til det halve – Tilsett matfløten, og – La den koke inn litt til |
| 4 Kok aspargesene: – Kok opp godt saltet vann – Legg i aspargesene, og – La dem koke i ca. 1-2 minutter Avkjøl i iskaldt vann gjerne med isbiter |
| 5 Rett før servering: – Pisk smøret inn i sausen og – Smak til med salt og pepper – Varm aspargesene i litt smør – Stek kamskjellene raskt i stekepanne ca. 30 sek på hver side |
| 6 Ha de de stekte kamskjell på et serveringsfat, – Hell sausen over |
| 7 Serveres med engang med asparges, salat og saus – Server brød ved siden av |
.

