Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges er en skikkelig god forrett eller smårett. Server gjerne sammen med brød, så man får opp den gode sausen.

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges Ingredienser 12 Kamskjell 12 Asparges Marinade 1 Chili, rød 2 Hvitløk 1 dl Solsikkeolje Saus 1 dl Fiskekraft (event. vann og buljong) 2 dl Matfløte 2 ss Smør Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
425 min.Enkel

Ingredienser:

12Kamskjell
12Asparges
Marinade 
1Chili, rød
2Hvitløk
1 dl Solsikkeolje 
Saus 
1 dlFiskekraft (event. vann og buljong)
2 dl Matfløte  
2 ss Smør
 Salt og pepper 

Tilbehør:

 Hjertesalat
 Godt brød

Bruker du frosne kamskjell:

  • Legger du i dem i en bolle, og
  • La dem tine i kjøleskap over natten,
  • Neste dag legg dem på tørkepapir, og
  • La dem renne av

Slik gjør du:

1 Åpne og rense de ferske kamskjellene
2 Lag marinaden:
– Finhakk chili og hvitløk, og det rør sammen med solsikkeolje og vann
– Legg kamskjellene i marinaden og
– La dem ligge i mist 1 time
– Ta kamskjellene opp av marinaden,
NB! ta vare på marinaden den skal i sausen
– La kamskjellene renne av seg på tørkepapir
3 Forbered sausen:
– Hell marinaden og fiskekraften i en kasserolle, og
– Kok den inn til det halve
– Tilsett matfløten, og
– La den koke inn litt til
4 Kok aspargesene:
– Kok opp godt saltet vann
– Legg i aspargesene, og
– La dem koke i ca. 1-2 minutter
Avkjøl i iskaldt vann gjerne med isbiter
5 Rett før servering:
– Pisk smøret inn i sausen og
– Smak til med salt og pepper
– Varm aspargesene i litt smør
– Stek kamskjellene raskt i stekepanne
ca. 30 sek på hver side
6 Ha de de stekte kamskjell på et serveringsfat,
– Hell sausen over
7 Serveres med engang med asparges, salat og saus
– Server brød ved siden av

.

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges Ingredienser 12 Kamskjell 12 Asparges Marinade 1 Chili, rød 2 Hvitløk 1 dl Solsikkeolje Saus 1 dl Fiskekraft (event. vann og buljong) 2 dl Matfløte 2 ss Smør Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble