Kamskjell og eple passer bare såååå godt sammen. Kamskjellen med en eplesalat, smaker frisk og godt. Helt utmerket som forett, som en smårett, som kveldskos mm.
.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
8-12 | Kamskjell (ferske eller frosne) |
1 ss | Olje (raps) |
1 ss | Smør |
Eplesalat:
1 | Eple (strimlet) |
1 ts | Rapsolje (gjerne extra virgin) |
8 | Sukkererter (strimlet) |
Koriander og/eller andre grønne urter (valgfritt) | |
Salt, pepper (nykvernet) |

Slik gjør du:
1 Ferske kamskjell – Rens Kamskjellene: – Før en skarp kniv på innsiden av det flate skjellet. – Kutt muskelen – Fjern muskelen fra skjellet med en spiseskje. – Dytt så muskelen vekk fra organene og – Skyll muskelen grundig For å fjerne sand – Sett kamskjellene på et fat 1A Frosne kamskjell – Tin kamskjellene i kjøleskapet – Legg dem på tørkepapir, og – Tørk dem godt – Sett kamskjellene på et fat |
2 Lag eplesalaten: – Ta ut kjernehus fra eplet – Strimle det I 2 mm tykke og ca 4 cm lange strimler – Skjær sukkerertene i litt tykkere strimler – Ha strimlene i en bolle, og – Kvern over salt og pepper – Hell over oljen og – Bruk to gafler til å løfte på eplebitene så oljen fordeler seg jevnt over salaten |
3 Hakk urtene |
4 Krydre begge siden av kamskjellene godt med salt og pepper – Stek kamskjellene på høy varme ca 30-45 sekunder per side De er ferdige når de gjør motstand når du trykker lett på dem |
5 Legg kamskjellene på varme fat – Topp dem med eplesalat, og – Renn litt ekstra olje over om du ønsker |
6 Serveres med en gang |
