Karamellisert spisskål

Karamellisert spisskål er faktisk veldig godt som tilbehør tl en rekke retterr. Servere den gjerne sammen med løksaus og hamburgerrygg, eller en ostesaus og sprøstekte baconbiter – Bare prøv – skikkelig digg!

Stekt Hamburgerrygg med karamellisert spisskål og løksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 6-8 Poteter 500 g Spisskål Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
10-15 minEnkel

Ingredienser:

500 gSpisskål
Smør

Tips! Hvis du ikke har spisskål, kan den byttes ut med hodekål

Stekt Hamburgerrygg med karamellisert spisskål og løksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 6-8 Poteter 500 g Spisskål Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekovnen på 200 grader, og
2 Skjær kålen i båter
– Varm smør i en ildfast stekpanne på høy/middels varme
– Legg i kålen, og
– La den steke til den er blitt gylden,
– Snu den og
-La den steke til den er blitt gylden på den andre siden
– Sett panna i stekeovnen, og
– La den steke videre til den er myk og litt mørk i tuppene

Stekt Hamburgerrygg med karamellisert spisskål og løksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 6-8 Poteter 500 g Spisskål Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble