Dette er min mormors oppskrift på karamellpudding. Den er silkemyk, og nesten smelter på tungen. Oppskriften er nok til mellom fire og seks personer.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 – 6 | | Enkel/middels |
Ingredienser:
| 7 ss | Sukker |
| 3 | Egg |
| ½ l | H-melk |
| 1½ ss | Sukker |
| ½ ts | Vaniljesukker |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 100°C – Sett langpanna litt under midt i ovnen |
| 2 Kok opp vann, og – Hell det i langpanna |
| 3 Sett 4-6 porsjonsformer eller 1 avlang brødform i langpanna |
| 4 Smelt 7 ss sukker til karamell (bruk ei stekepanne) |
| 5 Ta ut forma/formene ut av stekeovnen, og – Hell i karamellen – Drei litt rundt, så karamellen dekker bunnen |
| 6. Pisk lett sammen egg, vaniljesukker, og sukker, – Tilsett melk, og – Pisk godt sammen |
| 7 Hell Blandingen i forma/formene – Settes inn i stekeovnen, og – Stekes i ca. 1 time til puddingen – Til puddingen har stivnet NB! Den skal være litt riklete i midten |
| 8. La den stå i kjøleskapet minst natta over så den får satt seg |
| 9. Hvelves på fat og, – Pyntes eventuelt karamellpynt eller med pisket krem |

Tips! Når jeg lager karamellpuddingen bruker jeg ofte å doble oppskriften. Du kan da helle alt i samme (brød)form, men steketiden blir mer enn doblet hvis du gjør det.
