Karamellpudding (mormors)

Dette er min mormors oppskrift på karamellpudding. Den er silkemyk, og nesten smelter på tungen. Oppskriften er nok til mellom fire og seks personer.

Karamellpudding Ingredienser 7 ss Sukker 3 Egg ½ l H-melk 1½ ss Sukker ½ ts Vaniljesukker

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 – 6Enkel/middels

Ingredienser:

7 ssSukker
3Egg
½ l     H-melk
1½ ssSukker
½ ts   Vaniljesukker

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 100°C
– Sett langpanna litt under midt i ovnen
2 Kok opp vann, og
– Hell det i langpanna
3 Sett 4-6 porsjonsformer eller 1 avlang brødform i langpanna
4 Smelt 7 ss sukker til karamell (bruk ei stekepanne)
5 Ta ut forma/formene ut av stekeovnen, og
– Hell i karamellen
– Drei litt rundt, så karamellen dekker bunnen
6. Pisk lett sammen egg, vaniljesukker, og sukker,  
– Tilsett melk, og
– Pisk godt sammen
7 Hell Blandingen i forma/formene
–  Settes inn i stekeovnen, og
– Stekes i ca. 1 time til puddingen
– Til puddingen har stivnet
NB! Den skal være litt riklete i midten
8. La den stå i kjøleskapet minst natta over
så den får satt seg
9. Hvelves på fat og,
–  Pyntes eventuelt karamellpynt eller med pisket krem
Mormors karamellpudding: Ingredienser 7 ss Sukker 3 Egg ½ l H-melk 1½ ss Sukker ½ ts Vaniljesukker
Karamellpuddingen stekt i brødform

Tips! Når jeg lager karamellpuddingen bruker jeg ofte å doble oppskriften. Du kan da helle alt i samme (brød)form, men steketiden blir mer enn doblet hvis du gjør det.