Karamellsaus er utrolig god som tilbehør, til for eksempel is og/eller brownies. I tillegg er den utrolig enkel å lage.
Ingredienser:
| 150 g | Sukker |
| 40 g | Vann |
| 3 dl | Kremfløte |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| Salt |

Slik gjør du:
| 1 Ha sukker og vann i en kasserolle, og – Bland det sammen |
| 2 Kok opp på middels varme, – Rør hele tiden til alt sukkeret er oppløst – Slutt å røre, men – Fortsett å koke Jeg liker at den ikke blir for mørk, men litt mellombrun (Jo mørkere i fargen jo bitrere karamellsaus) |
| 3 Kok opp kremfløten, og – Tilsett den til karamellen i to omganger – Rør godt mellom hver gang (NB! Det bobler ganske mye) |
| 4 Når du har en jevn saus, – La den koke litt (20-60 sek.) Synes du den er for tynn lar du den koke litt til (Blir den for tykk, tilsett litt mer fløte) |
| 5 Tilsett vaniljesukker, og – en klype maldonsalt |
| 6 Rør godt og avkjøl |
For oppskrift på Brownies, TRYKK HER



