Karamellsaus

Karamellsaus er utrolig god som tilbehør, til for eksempel is og/eller brownies. I tillegg er den utrolig enkel å lage.

Ingredienser:

150 g Sukker
40 g Vann
3 dl Kremfløte
1 ts Vaniljesukker
  Salt
Karamellsaus Ingredienser: 150 g Sukker 40 g Vann 3 dl Kremfløte 1 ts Vaniljesukker Salt

Slik gjør du:

1 Ha sukker og vann i en kasserolle, og
– Bland det sammen
2 Kok opp på middels varme,
– Rør hele tiden til alt sukkeret er oppløst
– Slutt å røre, men
– Fortsett å koke
Jeg liker at den ikke blir for mørk,
men litt mellombrun
(Jo mørkere i fargen jo bitrere karamellsaus)
3 Kok opp kremfløten, og
– Tilsett den til karamellen i to omganger
– Rør godt mellom hver gang
(NB! Det bobler ganske mye)
4 Når du har en jevn saus,
– La den koke litt (20-60 sek.)
Synes du den er for tynn lar du den koke litt til
(Blir den for tykk, tilsett litt mer fløte)
5 Tilsett vaniljesukker, og
– en klype maldonsalt
6 Rør godt og avkjøl

For oppskrift på Brownies, TRYKK HER

For oppskrift på Brownies, TRYKK HER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s