Kheer på Heidis vis

Kheer er på en måte en indisk versjon av riskrem. Den tradisjonelle måten å lage den på blir både litt for søt og litt for mektig for meg . Etter noen år, er det dette oppskriften har utviklet seg til hos oss . Så, da blir det Kheer på Heidis vis.

Kheer på Heidis vis Ingredienser 1 l Melk 75 g Ris (langkornet) 1 knivsodd Salt 1 ss Sukker 1 ½ dl Kremfløte Mandelflak Safransaus: 1 ½ dl Vann 125 g Sukker ½ ts Safrantråder ½ ts kardemomme
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   90 min. Enkel

Ingredienser:

1 l Melk
75 g Ris (langkornet)
1 knivsodd Salt
1 ss Sukker
1 ½ dl Kremfløte
  Mandelflak

Safransaus:

1 ½ dl Vann
125 g Sukker
½ ts Safrantråder
½ ts Kardemomme
Kheer på Heidis vis Ingredienser 1 l Melk 75 g Ris (langkornet) 1 knivsodd Salt 1 ss Sukker 1 ½ dl Kremfløte Mandelflak Safransaus: 1 ½ dl Vann 125 g Sukker ½ ts Safrantråder ½ ts kardemomme

Slik gjør du:

1 Ha salt, ris og melk i en kasserolle
– Kok opp, og
– La det trekke under lokk,
rett under kokepunktet i ca. 45 min.
Rør av og til,
så risen ikke setter seg fast i bunnen
– Ta av lokket og kok videre til Kheer har tyknet
(rør)
– Slå av platen
– Rør inn sukker
(Smak, og tilsett gjerne mer sukker)
– Legg plast over grøten,
(Helt ned, så det ikke legger seg snerk på toppen)
– Avkjøl grøten til den er helt kald
2 Rør inn kremfløten,
eller du kan vispe fløten lett først,
Da blir Kheer litt luftigere
3 Lag Safransaus:
– Ha safranen i en bolle, med 1 ss vann
– Ha vann og sukker i en kasserolle
– Kok opp, under omrøring
– Rør til sukkeret er oppløst, og
– Kok videre til sausen begynner å tykne,
(og henger i en tråd fra sleiva)
– Tilsett kardemomme og safran (m/bløtevann)
– Hold sausen varm, eller varm den forsiktig opp før servering
4 Has i porsjonsskåler,
– Drisle over litt saus
– Dryss over mandelflak
– Pynt med kardemommekapsler, og
– Serveres straks sammen med lunken safransaus
Kheer på Heidis vis Ingredienser 1 l Melk 75 g Ris (langkornet) 1 knivsodd Salt 1 ss Sukker 1 ½ dl Kremfløte Mandelflak Safransaus: 1 ½ dl Vann 125 g Sukker ½ ts Safrantråder ½ ts kardemomme

Tips! Du kan tilsette 50 g rosiner i grøten, på slutten av koketiden hvis du ønsker det

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s