Kirsebærkompott er skikkelig godt. Vi spiser den med melk på eller med krem eller is. Den passer også godt som fyll til kaker – og da kanskje spesielt sjokoladekaker!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 10 min. | Enkel |
Ingredienser:
500 g | Kirsebær (renset) |
5 dl | Vann |
150 g | Sukker |
1 ts | Vaniljesukker |
2-3 ss | Potetmel |
Tips! Jeg bruker å ta ut steiner på kirsebær og fryse noen pakker – når jeg lager kirsebærkompott, tar jeg bare opp en pakke fra fryseren, og legger kirsebærene direkte i kasserollen. Enkelt og greit!

Slik gjør du:
1 Ha kirsebærene i en kasserolle, og – Tilsett vann |
2 Kok opp og – La det koke i ca 2-3 min. |
3 Ta kasserollen vekk fra plata, – Rør inn sukker og vaniljesukker – Rør ut potetmelet i litt vann Med 2 ss blir det en løs kompott Med 3 ss blir det en fastere grøt – Hell potetmelblandingen i kompotten, En tynn stråle, mens du rører |
4 Sett kasserollen tilbake på plata, – Gi det hele et raskt oppkok, Mens du rører En boble er egentlig nok |
5 Ta kasserollen vekk fra plata, og – La den stå noen min. – Ha så kompotten i en serveringsskål |
6 Serveres romtemperert (eller kald) Gjerne sammen med fløtemelk, is eller krem |
