Kirsebærgrøt

Kirsebærkompott er skikkelig godt. Vi spiser den med melk på eller med krem eller is. Den passer også godt som fyll til kaker – og da kanskje spesielt sjokoladekaker!

Kirsebærgrøt / -kompott Ingredienser: 500 g Kirsebær (renset) 5 dl Vann 150 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 2-3 ss Potetmel https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
410 min.Enkel

Ingredienser:

500 gKirsebær (renset)
5 dlVann
150 gSukker
1 tsVaniljesukker
2-3 ssPotetmel

Tips! Jeg bruker å ta ut steiner på kirsebær og fryse noen pakker – når jeg lager kirsebærkompott, tar jeg bare opp en pakke fra fryseren, og legger kirsebærene direkte i kasserollen. Enkelt og greit!

Kirsebærgrøt / -kompott Ingredienser: 500 g Kirsebær (renset) 5 dl Vann 150 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 2-3 ss Potetmel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha kirsebærene i en kasserolle, og
– Tilsett vann
2 Kok opp og
– La det koke i ca 2-3 min.
3 Ta kasserollen vekk fra plata,
– Rør inn sukker og vaniljesukker
– Rør ut potetmelet i litt vann
Med 2 ss blir det en løs kompott
Med 3 ss blir det en fastere grøt
– Hell potetmelblandingen i kompotten,
En tynn stråle,
mens du rører
4 Sett kasserollen tilbake på plata, – Gi det hele et raskt oppkok,
Mens du rører
En boble er egentlig nok
5 Ta kasserollen vekk fra plata, og
– La den stå noen min.
– Ha så kompotten i en serveringsskål
6 Serveres romtemperert (eller kald)
Gjerne sammen med fløtemelk, is eller krem

Kirsebærgrøt / -kompott Ingredienser: 500 g Kirsebær (renset) 5 dl Vann 150 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 2-3 ss Potetmel https://heidisboble.no/ @heidisboble