Dette er en veldig enkel og god dessert, som dessverre nok har gått litt i glemmeboka. Jeg ble så glad da jeg fant oppskriften i min mormors kokebok! Opprinnelig ble den laget på kjernemelk. Nå er det litt vanskelig å få tak i kjernemelk, men det går helt fint å bruke skummet kulturmelk isteden. En rører fort sammen puddingen, og så trenger den å stå i kjøleskapet, helst over natta. Puddingen er skikkelig god sammen med friske bær og frukt eller med en fruktkompott eller bare en rødsaus til.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 15 min + 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
7 pl | Gelatin |
½ dl | Vann (kokende) |
5 dl | Kjernemelk eller skummet kulturmelk |
2 dl | Fløte |
2 ts | Vaniljesukker |
1-2 ss | Sukker |
Tilbehør:
Bær (oppskjært) | |
Frukt (oppskjært) |

Slik gjør du:
1 Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann La dem ligge i ca 10 min. |
2 Ha Skummet kulturmelk i en bolle – Bland det sammen |
3 Kok opp ½ dl vann – Ta kasserollen av varmen – Klem vannet ut av gelatinplatene – Ha gelatinplatene i det varme vannet og – Rrør godt så platene smelter |
4 Rør gelatinblandingen inn i melka |
5 Pisk fløten stiv sammen med sukker og vaniljesukker |
6 Ha kremen i melken, og – Vend inn |
7 Smak eventuelt til med mer sukker |
8 Hvis du ønsker å hvelve puddingen: – La blandingen stå til den begynner å stivne – Skyll forma med kaldt vann – Ha blandingen forma – Ha over plast – Sett den i kjøleskap over natta 8A Hvis du skal server blandingen i dessertskål: – Hell blandingen i en dessertskål – Ha over plast – La det stå i kjøleskapet til puddingen har stivnet Ca 2-3 timer |
9 Skjær opp frukt og bær – Hvelv puddingen på serveringsfat og pynt med frukt/bær, eller – Server puddingen med de fersk frukt og bærene ved siden av |
