«Kjernemelk»-pudding med friske bær og frukt

 

Dette er en veldig enkel og god dessert, som dessverre nok har gått litt i glemmeboka. Jeg ble så glad da jeg fant oppskriften i min mormors kokebok! Opprinnelig ble den laget på kjernemelk. Nå er det litt vanskelig å få tak i kjernemelk, men det går helt fint å bruke skummet kulturmelk isteden. En rører fort sammen puddingen, og så trenger den å stå i kjøleskapet, helst over natta. Puddingen er skikkelig god sammen med friske bær og frukt eller med en fruktkompott eller bare en rødsaus til.

Ingredienser 7 pl Gelatin ½ dl Vann (kokende) 5 dl Kjernemelk eller skummet kulturmelk 2 dl Fløte 2 ts Vaniljesukker 1-2 ss Sukker Tilbehør: Bær (oppskjært) Frukt (oppskjært) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 15 min + 3 timerEnkel

Ingredienser 7 pl Gelatin ½ dl Vann (kokende) 5 dl Kjernemelk eller skummet kulturmelk 2 dl Fløte 2 ts Vaniljesukker 1-2 ss Sukker Tilbehør: Bær (oppskjært) Frukt (oppskjært) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

7 plGelatin
½ dlVann (kokende)
5 dlKjernemelk eller skummet kulturmelk
2 dlFløte
2 tsVaniljesukker
1-2 ssSukker

Tilbehør:

 Bær (oppskjært)
 Frukt (oppskjært)

Ingredienser 7 pl Gelatin ½ dl Vann (kokende) 5 dl Kjernemelk eller skummet kulturmelk 2 dl Fløte 2 ts Vaniljesukker 1-2 ss Sukker Tilbehør: Bær (oppskjært) Frukt (oppskjært) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann
La dem ligge i ca 10 min.
2 Ha Skummet kulturmelk i en bolle
– Bland det sammen
3 Kok opp ½ dl vann
– Ta kasserollen av varmen
– Klem vannet ut av gelatinplatene
– Ha gelatinplatene i det varme vannet og
– Rrør godt så platene smelter
4 Rør gelatinblandingen inn i melka
5 Pisk fløten stiv sammen med sukker og vaniljesukker
6 Ha kremen i melken, og
– Vend inn
7 Smak eventuelt til med mer sukker
8 Hvis du ønsker å hvelve puddingen:
–  La blandingen stå til den begynner å stivne
– Skyll forma med kaldt vann
– Ha blandingen forma
– Ha over plast
– Sett den i kjøleskap over natta  

8A Hvis du skal server blandingen i dessertskål:
– Hell blandingen i en dessertskål
– Ha over plast
– La det stå i kjøleskapet til puddingen har stivnet
Ca 2-3 timer
9 Skjær opp frukt og bær
– Hvelv puddingen på serveringsfat og pynt med frukt/bær, eller
– Server puddingen med de fersk frukt og bærene ved siden av
Ingredienser 7 pl Gelatin ½ dl Vann (kokende) 5 dl Kjernemelk eller skummet kulturmelk 2 dl Fløte 2 ts Vaniljesukker 1-2 ss Sukker Tilbehør: Bær (oppskjært) Frukt (oppskjært) https://heidisboble.no/ @heidisboble