Kransekakeknekk etter etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 102-103). Disse kransekakepinnene er et godt alternativ til å bake ei hel kransekake.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| ca. 20 | 1 time (2 dager) | Middels |

Ingredienser:
| 500 g | Mandler (malte) |
| 500 g | melis |
| 4 | Eggehviter (store) |
Slik gjør du:
| Dag 1: – Mal mandlene, og – Bland dem med to uvispete eggehviter – Elt deigen godt sammen (bruk kjøkken maskin) – La deigen hvile til neste dag |
| Dag 2: – Sett stekeovnen på 170 grader, og – Legg bakepapir på 2 stekeplater – Stivpisk 2 eggehviter, og – Elt dem inn i deigen – Sprøyt eller rull til passe lengder – Stekes i ca. 15 min. |

Tips! Kransekakeknekk egner seg godt til frysing, de smaker enda bedre etter en tur i fryseren.


Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)
