Kransekakeknekk

Kransekakeknekk etter etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 102-103).  Disse kransekakepinnene er et godt alternativ til å bake ei hel kransekake.

Kransekakeknekk etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 102-103» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 4 Eggehviter (store)
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 ca. 201 time (2 dager)Middels
Kransekakeknekk etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 102-103» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 4 Eggehviter (store)

Ingredienser:

500 gMandler (malte)
500 gmelis
4Eggehviter (store)

Slik gjør du:

Dag 1:
– Mal mandlene, og
– Bland dem med to uvispete eggehviter
– Elt deigen godt sammen (bruk kjøkken maskin)
– La deigen hvile til neste dag
Dag 2:
– Sett stekeovnen på 170 grader, og
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Stivpisk 2 eggehviter, og
– Elt dem inn i deigen
– Sprøyt eller rull til passe lengder
– Stekes i ca. 15 min.
Kransekakeknekk etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 102-103» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 4 Eggehviter (store)

Tips! Kransekakeknekk egner seg godt til frysing, de smaker enda bedre etter en tur i fryseren.

Kransekakeknekk etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 102-103» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 4 Eggehviter (store)

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s