Krydderbrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“, side 91. Dette brødet er skikkelig godt, og som alltid fungerer oppskriftene til Baker Brun helt upåklagelig. Deigen ble luftig og lett og den var enkel å jobbe med. Jeg brukte dette brøde sammen med aioli, men det passer helt utmerket til supper og salater!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 3 timer | Enkelt |
Ingredienser
7 dl | Vann |
¼ pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
2 ts | Salt |
1 ss | Provencekrydder |
Slik gjør du:
1 Bland alle ingrediensene i en bakstebolle, men – Hold igjen 1 dl vann – Elt deigen godt (ca. 6 min.) – Tilsett så det resterende vannet i små mengder – Deigen skal være smidig og ha en blank overflate |
2 La deigen heve til dobbe størrelse |
3 Sett ovnen på 220 grader |
4 Ha deigen ut på et bakstebord – Del den i to – Rull dem til i pølser – Legg dem i brødformer – La deigen hvile i 20 min. |
5 Stek brødene i ca. 40 min. – Avkjøles på rist |
Tips! Pensle med egg og strø over med revet ost for ekstra smak


Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun