Krydderbrød etter oppskrift fra Baker Brun

Krydderbrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst«, side 91. Dette brødet er skikkelig godt, og som alltid fungerer oppskriftene til Baker Brun helt upåklagelig. Deigen ble luftig og lett og den var enkel å jobbe med. Jeg brukte dette brøde sammen med aioli, men det passer helt utmerket til supper og salater!

Krydderbrød fra Baker Brun Ingredienser 7 dl Vann ¼ pk Gjær 1 kg Hvetemel 2 ts Salt 1 ss Provencekrydder
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 brød 3 timer Enkelt

Ingredienser

7 dl Vann
¼ pk Gjær
1 kg Hvetemel
2 ts Salt
1 ss Provencekrydder

Slik gjør du:

1 Bland alle ingrediensene i en bakstebolle, men
– Hold igjen 1 dl vann
– Elt deigen godt (ca. 6 min.)
– Tilsett så det resterende vannet i små mengder
– Deigen skal være smidig og ha en blank overflate
2 La deigen heve til dobbe størrelse
3 Sett ovnen på 220 grader
4 Ha deigen ut på et bakstebord
 – Del den i to
– Rull dem til i pølser
– Legg dem i brødformer
– La deigen hvile i 20 min.
5 Stek brødene i ca. 40 min.
– Avkjøles på rist

Tips! Pensle med egg og strø over med revet ost for ekstra smak

Krydderbrød fra Baker Brun  Ingredienser  7 dl	Vann ¼ pk	Gjær 1 kg	Hvetemel 2 ts	Salt 1 ss	Provencekrydder
Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst".

Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s