Kylling med tomatsaus og Bulgur er enkel og god middag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
1-2 | Kyllingbryst (terninger) |
2-4 ss | Smør og/eller olje (nøytral) |
1 bx | Tomater (hakkete) |
1 | Løk |
1 stilk | Selleri |
1 | Buljongterning (kylling) |
½ dl | Vann |
1 ts | Oregano |
1 ts | Timian |
1 ts | Paprikapulver |
Salt, pepper |
Bulgur:
2 dl | Bulgur |
4 dl | Vann |
1 | Buljongterning (grønnsak eller kylling) |

Slik gjør du:
1 Lag Tomatsausen: – Hakk løk, – Smelt 1-2 ss smør/olje på middels/høy varme i en kasserolle og -Tilsett den hakkete løken Strø ove litt salt og – La den surre til den begynner å bli blank 2-3 min. – Hakk sellerien, og – Ha den sammen med løken – La det surre videre i 1-2 min – Kok opp vannet og – Løs opp buljongen – Hell det over løk- og selleriblandingen – Ha i tomat, og krydder – Kok opp – Slå ned varmen og – La det stå og putre i 10-15 min Men gjerne lengre Tilsett mer vann hvis nødvending Rør av og til |
2 Skjær kyllingfileten i biter – Strø over litt salt, pepper, og paprikapulver |
3 Kok bulguren – Kok opp 4 dl vann – Løs opp buljongterningen – Tilsett 2 dl bulgur – La det koke på svak varme ca 8-10 min. Uten lokk og rør om av og til – Ta bulguren av platen, og – La det så noen minutter før servering |
4 Ha 2 ss smør/olje i en varm stekepanne Tilsett kyllingbitene, og – La dem steke til de er gjennomstekte |
5 Ha kyllingbitene i sausen, eller server hver ting for seg – Server gjerne en salat og/eller et godt brød til |
