Det er en spennende forrett som faller i smak for de fleste. Passer fint på koldtbord og om fingermat. De ser spennende ut, og kombinasjonen av røkelaks og Philadelphiaost er veldig godt. Kulene kan pyntes med kaviar, egg eller grønt. De kan settes i muffens papirform hvis de skal serveres som fingermat eller for eksempel på sitronskiver eller salatblad hvis de skal spises på tallerken.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 6 kuler | 1 t | Middels |
Ingredienser
| 100 g | Røkelaks (skivet) |
| 1 bx | Philadelphia (naturell) |
| 1 bunt | Dill |
| 2 | Egg (hardkokt) |
| 6 stk | Crabsticks |
| 6 | Små likørglass (eller eggeglass, espressokopper) |


Slik gjør du:
| 1 Kok eggene (10 min), og – Del eggene med eggedeler |
| 2 Hakk dill, og – Bland den med osten |
| 3 Kutt crabsticksene i biter |
| 4 Monter laksekulene: – Legg plastfolie i glassene. – Fordel lakseskivene, slik at de dekker: bunnen og sidene på glasset – Fyll på med ost – Dytt inn biter av crabsticks – Legg en skive egg på toppen – Sett glassen i kjøleskapet i et par timer |
| 5 Dra kulen ut forsiktig med plastikken |
| 6 Fjern plastikken og – Pynt med dill, kaviar og/eller sitronskiver |

Fra Svetlanas krok
