Laksekuler med crabsticks og philadelphia ost

Det er en spennende forrett som faller i smak for de fleste. Passer fint på koldtbord og  om fingermat. De ser spennende ut, og kombinasjonen av røkelaks og Philadelphiaost er veldig godt. Kulene kan pyntes med kaviar, egg eller grønt. De kan settes i muffens papirform hvis de skal serveres som fingermat eller for eksempel på sitronskiver eller salatblad hvis de skal spises på tallerken.

Laksekuler med crabsticks og philadelphia Ingredienser 100 g Røkelaks (skivet) 1 bx Philadelphia (naturell) 1 bunt Dill 2 Egg (hardkokt) 6 stk Crabsticks 6 Små likørglass (eller eggeglass, espressokopper)
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
6 kuler  1 t Middels

Ingredienser

100 g Røkelaks (skivet)
1 bx Philadelphia (naturell)
1 bunt Dill
2 Egg (hardkokt)
6 stk Crabsticks
6 Små likørglass (eller eggeglass, espressokopper)

Slik gjør du:

1 Kok eggene (10 min), og
– Del eggene med eggedeler
2 Hakk dill, og
– Bland den med osten
3 Kutt crabsticksene i biter
4 Monter laksekulene:
– Legg plastfolie i glassene.
–  Fordel lakseskivene,
slik at de dekker:
bunnen og
sidene på glasset
– Fyll på med ost
– Dytt inn biter av crabsticks
– Legg en skive egg på toppen
– Sett glassen i kjøleskapet i et par timer
5 Dra kulen ut forsiktig med plastikken
6 Fjern plastikken og
– Pynt med dill, kaviar og/eller sitronskiver
Laksekuler med crabsticks og philadelphia Ingredienser 100 g Røkelaks (skivet) 1 bx Philadelphia (naturell) 1 bunt Dill 2 Egg (hardkokt) 6 stk Crabsticks 6 Små likørglass (eller eggeglass, espressokopper)

Fra Svetlanas krok

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s