Lasagne al forno (eller Lasagne som vi nordmenn kaller den), er skikkelig kosemat.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 2-3 timer | Middels |

Ingredienser:
Kjøttsaus:
| 2 ss | Oliven olje |
| 1 | Løk |
| 1 | Gulrot |
| 1 stilk | Stangselleri |
| 1 fedd | Hvitløk |
| ½ | Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) |
| 350 g | Kjøttdeig |
| 50 g | Bacon (kan sløyfes) |
| 2 bx | Hermetiske tomater |
| 1 dl | Vann (eller hvitvin) |
| 1-2 | Buljongterninger |
| ½ – 1 ts | Sukker |
| Bladpersille (hakket) | |
| Salt og Pepper |
Ostesaus:
| 4 ss | Hvetemel |
| 8 dl | Melk |
| 1 ts | Salt |
| ½ ts | Pepper |
| 100-200 g | Ost (revet) |

Slik gjør du:
| Lag Kjøttsausen: – Skrell hvitløk, gulrot og løk – Kjør hvitløk, gulrot, løk og stangselleri i foodprosessor eller skjær i bittesmå biter – Ha olivenolje i bunnen på en kasserolle og – Tilsett løken, og strø ei klype (hav)salt over – La løken surre på middels varme i ca. 2-4 min. til den er blank og myk – Tilsett resten av grønnsakene, og – Surr videre på over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk – Tilsett hvitløk og chili – Ha i kjøttdeigen, og – Hakk i den mens den stekes – Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, kraft/vin, sukker, pepper – Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke forsiktig inn Sausen skal ikke være for flytende når den er ferdig – Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig Smaken skal være mild, men fyldig |
| 2 Lag Ostesausen: – Riv osten – Kok opp 7 dl melk – Rør melet ut i den resten av melken – Tilsett mel- og melkeblandingen i en tynnstråle til den varme melken, mens du rører – Kok opp under omrøring – La sausen småkoke i 3-5 min., På lav varme, mens du rører – Smak til med salt og pepper, – Ta sausen av varmen – Tilsett ca. halvparten av de revne osten – Rør til d en er smeltet |
| 3 Sett stekeovnen på 200 grader |
| 4 Montering: – Finn frem ildfast form. – Dekk bunnen med ostesaus – Legg et lag med lasagneplater over ostesausen – Dekk lasagneplatene med et tynt lag ostesaus – Dekk ostesausen med kjøttsaus – Legg ett nytt lag med lasagneplater – Dekk med ostesaus og så med kjøttsaus – Fortsett til forma er full. – Avslutt med et lag lasagneplater, med ostesaus over. – Strø resten av den revne osten over toppen |
| 5 Stekes midt i oven på i 40-45 minutter (Eller til osten er smelt, og gyldenbrun) |
| 6 Serveres sammen med brød og salat |


