Lasagne al forno

Lasagne al forno (eller Lasagne som vi nordmenn kaller den), er skikkelig kosemat.

Lasagne al forno  Ingredienser:  Kjøttsaus:  2 ss	Oliven olje 1	Løk 1	Gulrot 1 stilk	Stangselleri 1 fedd	Hvitløk ½ 	Chili (rød – uten frø)  eller (kajennepepper) 350 g	Kjøttdeig	 50 g	Bacon (kan sløyfes) 2 bx	Hermetiske tomater 1 dl	Vann (eller hvitvin) 1-2	Buljongterninger ½ - 1 ts	Sukker 	Bladpersille (hakket) 	Salt og Pepper Ostesaus: 4 ss 	Hvetemel  8 dl 	Melk  1 ts 	Salt  ½ ts 	Pepper  100-200 g	Ost (revet)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 2-3 timer Middels
Lasagne al forno Ingredienser: Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 4 ss Hvetemel 8 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet)

Ingredienser:

Kjøttsaus:

2 ss Oliven olje
1 Løk
1 Gulrot
1 stilk Stangselleri
1 fedd Hvitløk
½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper)
350 g Kjøttdeig       
50 g Bacon (kan sløyfes)
2 bx Hermetiske tomater
1 dl Vann (eller hvitvin)
1-2 Buljongterninger
½ – 1 ts Sukker
  Bladpersille (hakket)
  Salt og Pepper

Ostesaus:

4 ss Hvetemel
8 dl Melk
1 ts Salt
½ ts Pepper
100-200 g Ost (revet)
Lasagne al forno Ingredienser: Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 4 ss Hvetemel 8 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet)

Slik gjør du:

Lag Kjøttsausen:
– Skrell hvitløk, gulrot og løk
– Kjør hvitløk, gulrot, løk og stangselleri i foodprosessor eller skjær i bittesmå biter
– Ha olivenolje i bunnen på en kasserolle og
– Tilsett løken, og strø ei klype (hav)salt over
– La løken surre på middels varme i ca. 2-4 min. til den er blank og myk
– Tilsett resten av grønnsakene, og
– Surr videre på over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk
– Tilsett hvitløk og chili
– Ha i kjøttdeigen, og
– Hakk i den mens den stekes
– Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, kraft/vin, sukker, pepper
– Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke forsiktig inn
Sausen skal ikke være for flytende når den er ferdig
– Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig
Smaken skal være mild, men fyldig
2 Lag Ostesausen:
– Riv osten
– Kok opp 7 dl melk
– Rør melet ut i den resten av melken
– Tilsett mel- og melkeblandingen i en tynnstråle
til den varme melken, mens du rører
– Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min.,
På lav varme, mens du rører
– Smak til med salt og pepper,
– Ta sausen av varmen
– Tilsett ca. halvparten av de revne osten
– Rør til d en er smeltet
3 Sett stekeovnen på 200 grader
4 Montering:
– Finn frem ildfast form.
– Dekk bunnen med ostesaus
– Legg et lag med lasagneplater over ostesausen
– Dekk lasagneplatene med et tynt lag ostesaus
– Dekk ostesausen med kjøttsaus
– Legg ett nytt lag med lasagneplater
– Dekk med ostesaus og så med kjøttsaus
– Fortsett til forma er full.
– Avslutt med et lag lasagneplater, med ostesaus over.
– Strø resten av den revne osten over toppen
5 Stekes midt i oven på i 40-45 minutter (Eller til osten er smelt, og gyldenbrun)
6 Serveres sammen med brød og salat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s