Lettsaltet torsk med Gulrotstuing er skikkelig godt.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 800 g | Lettsaltet torskefilet |
| 8 | Poteter (ca. 600 g) |
| 2-3 | Gulrøtter (ca. 400 g) |
| 2 dl | Melk |
| 1 ½ ss | Hvetemel |
| ½ – 1 ts | Fond eller Buljong (-pulver) |
| Pepper |
Slik gjør du:
| 1 Skrell og vask potetene – Kok dem møre i (lettsaltet) vann |
| 2 Skrell og vask gulrøttene, – Skjær dem i skiver, og – Kok dem (så vidt) møre i lettsaltet vann |
| 3 Kok opp vann i en kasserolle, – Ha i torsken, og – Kok opp, – Ta kasserolle av plata, og sett på lokk – La fisken trekke i 8-10 min. |
| 4 Lag en litt tykk hvit saus: – Ha melken i en kasserolle, – Tilsett melet, og – Pisk til det er uten klumper, – Tilsett buljongpulveret – Kok opp under omrøring, og – La det småkoke i ca, 5 min. – Smak til med buljongpulver og pepper |
| 5 Renn av gulrøttene, og – Ha gulrøttene i den hvite sausen – Rør rundt |
| 6 Server fisken sammen med potetene og gulrotstuingen, og eventuelt litt smeltet smør |

