Deigen til disse frokostrundstykkene settes på kvelden, så står deigen og hever i kjøleskapet om natta. Neste morgen er det bare å sette på ovnen og steke rundstykkene. Voilá! Varme rundstykker til frokost. Enklere kan det vel ikke bli!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 | 13 timer | Enkel |
Ingredienser:
| ½ pk | Gjær |
| 3 dl | Vann (kaldt) |
| 6 dl | Hvetemel |
| 1 dl | Sammalthvete (grov) |
| 1 ½ ss | Olje |
| 1 ts | Salt |
| Egg, valmuefrø |

Slik gjør du:
| 1 Ha vannet i bakebollen, – Smuldre i gjæren, og – Rør til den er oppløst |
| 2 Tilsett mel (begge typene), olje og salt – Elt deigen sammen til en smidig men ganske løs deig |
| 3 Hell deigen i en liten langpanne (ca. 18×26 cm) – Skjær to striper langsetter og tre striper bortetter (det blir i alt 12 ruter) – Dekk deigen med plast og – Sett den i kjøleskapet natten over (10 – 12 timer) |
| 4 Ta forma ut av kjøleskapet, og – Sett stekeovnen på 220 grader |
| 5 Når ovnen er blitt varm: Pensle med egg og strø over valmuefrø – Stekes i ca. 25-30 min. |
| 6 La brødet avkjøles litt på rist, og – Serveres nystekt |


