Disse Leverposteibeinene (hundekjeks), er nok en av Selmas favoritter. De kan spises som de er eller pyntes med hundegodbiter (kjøpte) hvis man ønsker dem mer dekorative

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 30 – 40 | 3 timer | Enkel /middels |

Ingredienser:
1 | Egg |
300 g | Leverpostei |
500 g | Havregryn (lettkokte) |
300 g | Cottage cheese |
1 dl | Olje (raps, soya, solsikke) |
Potetmel (til utkjevling) |

Pynt (valgfritt):
1 | Eggehvite |
Hundegodbiter (små, kjøpte) |

Slik gjør du:
1 Bland sammen alle ingrediensene med unntak av potetmel i en bolle |
2 Sett blandingen i kjøleskapet i 1 time |
3 Slå stekeovnen på 150 grader og – Legg bakepapir på stekeplater |
4 Kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk Hvis deigen er for bløt, tilsett potetmel eller havregryn – Stikk ut som bein eller til ønsket form, og – Legg dem på bakepapiret |


Tips! Du trenger ikke å trykke ut hundebein – hvis du vil kan du bare kjevel deigen direkte på bakepapiret, steke dem, og bryte dem opp i paaselig biter

5 Stekes i ca 30 min. – Slå av ovnen og – La kjeksene tørke godt |

6 Pynt: Valgfritt – Stivpisk eggehviten, og – Bruk den til å lime de kjøpte godbitene til de ferdig stekte kjeksene – Stek kjeksen i ca 10 nye minutter (150 grader) |

7 Oppbevares på glass og/eller i kjøleskap |

Tips! dette er flotte gaver til hundevenner

Tips! også yppelige kjeks til julenissen – HUSK MELK

