Mormors linfrøbrød er skikkelig godt brød. Passer til alt.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 brød | 2 ½ time | Middels |
Ingredienser:
| 1 dl | Hvetekli (kruskakli, eller havrekli) |
| 2 dl | Linfrø |
| 7 dl | Vann |
| 3 dl | Melk |
| 3 ts | Salt |
| 1 ss | Sukker |
| 4 ss | Olje (nøytral) |
| Ca 18 dl | Hvetemel (900g) |
| Melk til pensling |
Slik gjør du:
| 1 Ha kli, linfrø og vann i en kasserolle, og – Kok opp. – Slå ned platen, og – La det småkoke i ca. 5 min Til kornene er blitt myke |
| 2 Tilsett melken, og – Avkjøl til 37 grader – Smuldre i gjæren, – La det stå 2 min. og – Rør ut gjæren |
| 3 Bland inn salt, sukker, olje, og – Så mye hvetemel at deigen slipper bollekanten |
| 4 Dekk deigen med kopphåndduk, og – La den heve i ca 1 time Til dobbel størrelse |
| 5 Hell deigen ut på lett melet bord, – Elt inn resten av melet |
| 6 Del deigen i to, og – Form to sprekkfrie brød. – Legg dem i smurte brødformer (ca. 2 liter) – Legg over bakeklede, – La brødene etterheve i 30 min. |
| 7 Sett ovnen på 200 grader |
| 8 Stek brødene på rist nederst i ovnen i ca. 35 min. |
| 9 La brødene stå litt i formene før du hvelver dem på rist |
| 10 Avkjøl tildekket |

