Linfrøbrød (mormors)

Mormors linfrøbrød er skikkelig godt brød. Passer til alt.

Mormors linfrøbrød Ingredienser: 1 dl Hvetekli (kruskakli, eller havrekli) 2 dl Linfrø 7 dl Vann 3 dl Melk 3 ts Salt 1 ss Sukker 4 ss Olje (nøytral) Ca 18 dl Hvetemel (900g) Melk til pensling
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 brød 2 ½ time Middels

Ingredienser:

1 dl Hvetekli (kruskakli, eller havrekli)
2 dl Linfrø
7 dl Vann
3 dl Melk
3 ts Salt
1 ss Sukker
4 ss Olje (nøytral)
Ca 18 dl Hvetemel (900g)
  Melk til pensling

Slik gjør du:

1 Ha kli, linfrø og vann  i en kasserolle, og
– Kok opp.
– Slå ned platen, og
– La det småkoke i ca. 5 min
Til kornene er blitt myke
2 Tilsett melken, og
– Avkjøl til 37 grader
– Smuldre i gjæren,
– La det stå 2 min. og
– Rør ut gjæren
3 Bland inn salt, sukker, olje, og
– Så mye hvetemel at deigen slipper bollekanten
4 Dekk deigen med kopphåndduk, og
– La den heve i ca 1 time
Til dobbel størrelse
5 Hell deigen ut på lett melet bord,
– Elt inn resten av melet
6 Del deigen i to, og
– Form to sprekkfrie brød.
– Legg dem i smurte brødformer
(ca. 2 liter)
– Legg over bakeklede,
– La brødene etterheve i 30 min.
7 Sett ovnen på 200 grader
8 Stek brødene på rist nederst i ovnen i ca. 35 min.
9 La brødene stå litt i formene før du hvelver dem på rist
10 Avkjøl tildekket
Mormors linfrøbrød Ingredienser: 1 dl Hvetekli (kruskakli, eller havrekli) 2 dl Linfrø 7 dl Vann 3 dl Melk 3 ts Salt 1 ss Sukker 4 ss Olje (nøytral) Ca 18 dl Hvetemel (900g) Melk til pensling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s