Vi spiser lutefisken sammen med kokte poteter, bacon og ertestuing. Her er den oppskriften vi bruker.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8 | 2- 2 ½ time | Enkel |
Ingredienser:
5 kg | Lutefisk |
5 ss | Salt |
1 ss | Pepper |
750 g – 1kg | Bacon (i terninger) |
1.5 – 2 kg | Poteter |
Ertestuing:
1 kg | Erter (grønne, tørkete) |
2 l | Vann |
1 ss | Hvetemel |
2 dl | Fløte |
200 g | Smør |
1 ss | Salt |
1 ts | Pepper |

Slik gjør du:
1 Legg ertene i vann over natten |
2 Forbered fisken: – Del fileten opp i passe stykker (200 – 300 g) Avpass stykkene etter hvor glad gjestene er lutefisk Men ikke lag de for små – Legg stykkene i en langpanne, og – Dryss over salt 30 min. før den skal i ovnen. Beregn ca. 1 ss salt per kg fisk – Kvern over pepper og |
3 Lag ertestuingen: – Hell av vannet på ertene, og – Skyll godt – Ha ertene i en kasserolle, og – Fyll opp med vann – Kok opp, – Hell av vannet, – Ha ertene tilbake i kasserollen, og – Fyll opp med vann til ca – 5 cm over ertene – Kok opp – Kok i ca 1 time til ertene er møre – Hell av eventuelt vannrester – Rør inn hvetemel, fløte og smør – La det små koke i ca 5 min. – Smak til med salt og pepper |
4 Skrell potetene, og – Kok dem møre |
5 Renn av noe av vannet på fisken Det skal være litt vann i pannen men ikke for mye – Dekk fisken med aluminiumsfolie Men ta hull på folien på hjørnene så dampen slipper ut – Steks på 200 grader Til den flaker seg (20- 35 min alt etter tykkelsen på fisken) |
5 Stek baconet sprøtt sammen med litt smør |
6 Server gjerne sammen med sennep eller sirup |
