Lyse rundstykker

Jeg bruker å bake doble porsjoner av disse rundstykkene, og putte de vi ikke spiser i fryseren. Det er utrolig greit å ha litt rundstykker på lur, til en senere anledning!

Rundstykker  Ingredienser:  Dag 1: 135 g	Hvetemel 1 ½ dl	Vann (kaldt) 1 g	Gjær (fersk- som en ert)  Dag 2: 1 kg	Hvetemel 2 ss	Olje (raps) 2 ts	Salt 20 g	Gjær 5 dl	Vann

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
24 – 303 timer over 2 dagerEnkel/ middels

Ingredienser:

Dag 1:

135 gHvetemel
1 ½ dlVann (kaldt)
1 gGjær (fersk- som en ert)

Dag 2:

1 kgHvetemel
2 ssOlje (raps)
2 tsSalt
20 gGjær
5 dlVann

Slik gjør du:

Dag 1:

Bland sammen alle ingrediensene for dag
– Dekk med plastfilm,
– La stå i 8 – 12 timer

Dag 2:

1 Bland sammen ingrediensene for dag 2 med deigen fra dag 1
– Elt i 15- 20 min.
– Hell deigen ut på et bakebord,
– Del dem i fire like store emner, og
– La dem hvile i 10 min.
2 Legg Bakepapir på et stekebrett og
– Sett ovnen på 230 grader
3 Hell deigen ut på et bakebord,
– Trill ut rundstykkene, og
– Legg den på bakepapiret
4 La dem heve under kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse
Ca. 1-2 timer

5 Stekes på 230 grader i ca. 10 min.
6 Avkjøles på rist