Galletas de almendras er spanske kjeks med smak av mandler og sitron. Kjeksene er aller best nybakte, men de holder seg godt i lufttett kakeboks i omtrent en uke

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca 30 | Ca 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 75 g | Smør (romtemperert) |
| 75 g | Sukker |
| 60 g | Hvetemel |
| 10 g | Mandler (malte) |
| 40 g | Finhakket |
| 1 klype | Salt (valgfritt) |
| ½ | Sitron (skall, fin raspet) |
| 2 | Eggehviter |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
| 2 hakk og mal mandler – Rasp sitronskall |
| 2 Pisk smør og sukker hvitt – Sikt inn mel, malte mandler og salt |
| 3 Vend inn hakkete mandler og sitronskall |
| 4 Pisk eggehvitene stive, og – Vend dem forsiktig inn i mandelrøren |
| 5 Legg små topper av røren på bakepapirkledde stekeplater ca 1 ts i hver topp NB hold avstand for de flyter noe ut |
| 6 Stekes i 15-20 min på 180 grader, Til de er gyllenbrune i kantene |
| 7 Avkjøles på rist |

