Mandelstang etter oppskrift fra Baker Brun

Mandelstang etter oppskrift fra Baker Brun. Kjempe godt!

Mandelstang etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 3-4 Eggehviter Kokesjokolade Mandelflak
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 201 timeEnkel

Ingredienser:

500 gMandler (malte)
500 gmelis
3-4Eggehviter
 Kokesjokolade
 Mandelflak

Slik gjør du:

1 Mal mandlene, og
– Bland dem sammen med melis og 3 eggehviter
Deigen skal ikke være hard og smuldret, eller bløt og klisset
2 Sett stekeovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
3 Rull til litt lang pølser
Ca. 1 ½ cm tykke, og
– Del opp i ønskede lengder
– Rull lengdene i mandelflak, og
– Legg dem på stekebrettene
4 Stekes midt i ovnen i ca. 12 min.
– Avkjøles på rist
5 Smelt sjokolade i vannbad,
– Dypp de avkjølte stengene i sjokolade, og
– Legg dem på et brett med bakepapir eller plast
6 Oppbevares i kjøleskap 7-14 dager

Tips! Mandelstang egner seg godt til frysing, de smaker faktisk enda bedre etter en tur i fryseren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s