Mandelstang etter oppskrift fra Baker Brun. Kjempe godt!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 20 | 1 time | Enkel |
Ingredienser:
500 g | Mandler (malte) |
500 g | melis |
3-4 | Eggehviter |
Kokesjokolade | |
Mandelflak |
Slik gjør du:
1 Mal mandlene, og – Bland dem sammen med melis og 3 eggehviter Deigen skal ikke være hard og smuldret, eller bløt og klisset |
2 Sett stekeovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på 2 stekeplater |
3 Rull til litt lang pølser Ca. 1 ½ cm tykke, og – Del opp i ønskede lengder – Rull lengdene i mandelflak, og – Legg dem på stekebrettene |
4 Stekes midt i ovnen i ca. 12 min. – Avkjøles på rist |
5 Smelt sjokolade i vannbad, – Dypp de avkjølte stengene i sjokolade, og – Legg dem på et brett med bakepapir eller plast |
6 Oppbevares i kjøleskap 7-14 dager |
Tips! Mandelstang egner seg godt til frysing, de smaker faktisk enda bedre etter en tur i fryseren.