Hjemmelaget mangochutney er mye, mye bedre enn e vi kjøper på glass. Bruk litt faste mangoer, og så holder det seg i månedsvis på tette glass. Den blir faktisk bedre etter laging.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 1 ¼ kg | 60 min | Enkel-middels |
Ingredienser:
500 g | Sukker |
6 dl | Eddik |
5 cm | Ingefær (fersk, skrelt) |
1 kg | Mango (faste, men modne) |
½-1 ts | Chilipulver |
1 ss | Sennepsfrø |
2 ss | Salt |
125 g | Rosiner |

Slik gjør du:
1 Ta av 2 ss av eddiken i en kopp e.l. |
2 Ha resten av eddiken i en kasserolle Ikke bruk en aluminiumskasserolle – Tilsett sukker – Kok opp under omrøring – Legg på lokk – La laken trekke i ca 10 min. |
3 Skrell ingefæren – Ha den i en hurtigmikser – Tilsett de 2 ss av eddiken som ble satt til side – Kjør det til en fin pasta Ha pastaen i eddiklaken, og – La det hele trekke u 10 min til – Rør av og til |
4 Skrell mangoen, ta vekk steinen og – Skjær den i små firkanter Ca 1½-3 cm x 1½-3 cm |
5 Ha mangoen og resten av ingrediensene i eddiklaken – Kok opp – Slå ned varmen, og – La det hele småkoke uten lokk i ca 25 min Rør ofte i chutneyen, særlig mot slutten når den begynner å tykne |
6 Ha chutneyen over på rene (sterile)glass – Skru på lokkene – Snu glassene opp ned så du er sikker på at lokkene er tette |
