Mangochutney

Hjemmelaget mangochutney er mye, mye bedre enn e vi kjøper på glass. Bruk litt faste mangoer, og så holder det seg i månedsvis på tette glass. Den blir faktisk bedre etter laging.

Mangochutney Ingredienser: 500 g Sukker 6 dl Eddik 5 cm Ingefær (fersk, skrelt) 1 kg Mango (faste, men modne) ½-1 ts Chilipulver 1 ss Sennepsfrø 2 ss Salt 125 g Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 1 ¼ kg60 minEnkel-middels

Ingredienser:

500 gSukker
6 dlEddik
5 cmIngefær (fersk, skrelt)
1 kgMango (faste, men modne)
½-1 tsChilipulver
1 ssSennepsfrø
2 ssSalt
125 gRosiner

Mangochutney Ingredienser: 500 g Sukker 6 dl Eddik 5 cm Ingefær (fersk, skrelt) 1 kg Mango (faste, men modne) ½-1 ts Chilipulver 1 ss Sennepsfrø 2 ss Salt 125 g Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ta av 2 ss av eddiken i en kopp e.l.
2 Ha resten av eddiken i en kasserolle Ikke bruk en aluminiumskasserolle
– Tilsett sukker
– Kok opp under omrøring –
Legg på lokk
– La laken trekke i ca 10 min.
3 Skrell ingefæren
– Ha den i en hurtigmikser
– Tilsett de 2 ss av eddiken som ble satt til side
– Kjør det til en fin pasta
Ha pastaen i eddiklaken, og
– La det hele trekke u 10 min til
– Rør av og til
4 Skrell mangoen, ta vekk steinen og
– Skjær den i små firkanter
Ca 1½-3 cm x 1½-3 cm
5 Ha mangoen og resten av ingrediensene i eddiklaken
– Kok opp
– Slå ned varmen, og
– La det hele småkoke uten lokk i ca 25 min
Rør ofte i chutneyen, særlig mot slutten når den begynner å tykne
6 Ha chutneyen over på rene (sterile)glass
– Skru på lokkene
– Snu glassene opp ned så du er sikker på at lokkene er tette

Mangochutney Ingredienser: 500 g Sukker 6 dl Eddik 5 cm Ingefær (fersk, skrelt) 1 kg Mango (faste, men modne) ½-1 ts Chilipulver 1 ss Sennepsfrø 2 ss Salt 125 g Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble