Matpakkebrød fra brød og korn – oppskrifttest

I dag fortsetter jeg med å prøve ut oppskrifter. Denne gangen er det matpakkebrød fra Brød og korn (se originaloppskriften HER)

Matpakkebrød fra oppskrift fra Brød og korn (oppskrifttest) Ingredienser: Fordeig: 10 dl Kulturmelk (skummet) 500 g Sammalt hvete (grov) 400 g Sammalt rug (grov) 150 Sammalt rug (fin) 30 g Havregryn (lettkokte) 50 g Havrekli Hoveddeig: 3 dl Vann 50 g Gjær (fersk) 400 g Hvetemel 200 g Fullkornshvete 2 ts Salt Topping (valgfritt): 1 Egg 1 ss Havregryn og hvetekli https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød3 timerEnkel / middels

Matpakkebrød fra oppskrift fra Brød og korn (oppskrifttest) Ingredienser: Fordeig: 10 dl Kulturmelk (skummet) 500 g Sammalt hvete (grov) 400 g Sammalt rug (grov) 150 Sammalt rug (fin) 30 g Havregryn (lettkokte) 50 g Havrekli Hoveddeig: 3 dl Vann 50 g Gjær (fersk) 400 g Hvetemel 200 g Fullkornshvete 2 ts Salt Topping (valgfritt): 1 Egg 1 ss Havregryn og hvetekli https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Fordeig:

10 dlKulturmelk (skummet)
500 gSammalt hvete (grov)
400 gSammalt rug (grov)
150Sammalt rug (fin)
30 gHavregryn (lettkokte)
50 gHavrekli

Hoveddeig:

3 dlVann
50 gGjær (fersk)
400 gHvetemel
200 gFullkornshvete
2 tsSalt

Topping (valgfritt):

1Egg
1 ssHavregryn og hvetekli

Matpakkebrød fra oppskrift fra Brød og korn (oppskrifttest) Ingredienser: Fordeig: 10 dl Kulturmelk (skummet) 500 g Sammalt hvete (grov) 400 g Sammalt rug (grov) 150 Sammalt rug (fin) 30 g Havregryn (lettkokte) 50 g Havrekli Hoveddeig: 3 dl Vann 50 g Gjær (fersk) 400 g Hvetemel 200 g Fullkornshvete 2 ts Salt Topping (valgfritt): 1 Egg 1 ss Havregryn og hvetekli https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sammen alle ingrediensene til fordeigen
– Elt den godt
Ca 7-10 min.
Deigen skal være klissete
Hvis den er for tørr tilsett litt mer vann
2 Dekk fordeigen med plastfolie, og
– La den hvile i ca 30 min.
3 Rør gjæra ut i 3 dl vann
– Hell gjæra i fordeigen
– Bland også inn mel og salt
– Eltes godt i Ca 7-10 min.
Deigen skal være klissete
Hvis den er for tørr kan du tilsette litt mer vann
4 Dekk deigen med plastfolie, og
– La den heve til dobbel størrelse I ca 45 min.
5 Smør to brødformer 2 liters former
6 Hell deigen ut på et lett melet bakebord
– Del den i 2 like store deler
– Form to avlange brød
– La dem etterheve til dobbel størrelse
Ca 40 min.
7 Sett stekeovnen på 200 grader
8 Pensle brødene med egg og
– Strø over havreki og havregryn
9 Stekes på nederste rille i 50- 60 min.
10 Avkjøles på rist

Vurdering av oppskriften:

Kriterium:Vurdering:
Vanskelighetsgrad Enkel oppskrift, men kanskje litt vel mange ulike meltyper
InstruksjoneneGreie instruksjoner
Forholdet mellom bildet og resultatetBrødet ble ganske likt det original bildet på Brød&Korn sine hjemmesider (for å se brød&korn sitt bilde- trykk HER)
Det ferdige resultatet Brødet hevet godt, og det ble luftige brød, som smakte godt.
Wow faktorIngen wowfaktor men god på smak, og en holder seg lenge mett med en skive matpakkebrød i magen.
Endringer
(jeg gjorde)
Jeg gjorde ingen endringer i oppskriften.
Helhetsinntrykk /opplevelseDet var kanskje litt mange ulike typer mel i brødet. Men oppskriften var enkel å følge, og det ble to flotte, velsmakende brød, som passer bra til de fleste brødmåltider inkludert matpakker enten til barnehage, skole, jobb eller på tur eller hva som helst.

Jeg gir matpakkebrød fra Brød og korn 9 ut av 10 mulige bobler ( altså 9/10)

Matpakkebrød fra oppskrift fra Brød og korn (oppskrifttest) Ingredienser: Fordeig: 10 dl Kulturmelk (skummet) 500 g Sammalt hvete (grov) 400 g Sammalt rug (grov) 150 Sammalt rug (fin) 30 g Havregryn (lettkokte) 50 g Havrekli Hoveddeig: 3 dl Vann 50 g Gjær (fersk) 400 g Hvetemel 200 g Fullkornshvete 2 ts Salt Topping (valgfritt): 1 Egg 1 ss Havregryn og hvetekli https://heidisboble.no/ @heidisboble