Nå er ikke dette en ekte tex-mex pai – men det er utrolig godt. Det blir en tomatbasert basis med bønner, paprika og selleri, toppet med maisbrød. Godis!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 2 ss | Margarin |
| 2 fedd | Hvitløk |
| 1 | Rødløk |
| 2 stilker | Stangselleri |
| 2 | Paprikaer (rød og gul) |
| 1 ts | Paprikapulver |
| 1 ts | Koriander |
| ¼- ½ ts | Kajennepepper |
| Ca. 250 g | Bønner (kokte) eller en boks hermetiske |
| 225 g | Mais (avrente) |
| 1 bx | Tomater (hermetiske, knuste) |
| Salt, Pepper |
Maislokk:
| 125 g | Maismel |
| 1 ss | Hvetemel |
| 2 ts | Bakepulver |
| ½ ts | Salt |
| 1 | Egg (pisket) |
| 6 ss | Melk |
| 1 ss | Olje (nøytral) |
| 125 g | Ost (revet) |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 220 grader |
| 2 – Rensk løken og paprikaen, og – Skjær løk paprika og selleri i småbiter i små biter |
| 3 Smelt smøret, og – Stek grønsakene på middels varme Til de er blitt myke (5-6 min.) |
| 4 Renn av bønnene, hvis du bruker hermetiske og skyll dem godt – Renn av maisen |
| 5 Tilsett, bønner, tomater til grønnsaken, og – Tilsett halvparten av maisen – Tilsett krydder – Rør rund, og – Kok opp – La det småkoke i ca. 10 min. – Smak til med salt og pepper |
| 6 Ha grønnsaksblandingen i en ildfast form |
| 7 Lag maisbrødet: -Ha mel, bakepulver og salt i en bolle, – Bland sammen – Visp egget lett sammen og tilsett – Tilsett den andre halvparten av maisen – Ha i melken og – Rør til en glatt deig |
| 8 Klapp ut deigen til et lokk, Som du legger over grønnsakene – Strø revet ost over |
| 9 Stekes i 25-30 minutter, Til den er gylden og fast |
| 10 Server varm sammen med litt rømme |



