Mini sitronterter (Lemon tarts)

Sprø tertebunn toppet med en syrlig men søt sitronkrem – kan en ønske seg noe bedre til ettermiddagskaffen eller til en afternoontea.

Mini Lemon tarts (sitron terter) Ingredienser: Bunn: 155 g Mel 3 ss Sukker 140 g Smør (kaldt) 1 Eggeplomme 1 ss Vann (iskaldt) Topping: 250 g Lemon curd (oppskrift HER) Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
16 middels

Mini Lemon tarts (sitron terter) Ingredienser: Bunn: 155 g Mel 3 ss Sukker 140 g Smør (kaldt) 1 Eggeplomme 1 ss Vann (iskaldt) Topping: 250 g Lemon curd (oppskrift HER) Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Bunn:

155 gMel
3 ssSukker
140 gSmør (kaldt)
1Eggeplomme
1 ssVann (iskaldt)

Topping:

ca 250 gLemon curd (oppskrift HER)
 Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt

Mini Lemon tarts (sitron terter) Ingredienser: Bunn: 155 g Mel 3 ss Sukker 140 g Smør (kaldt) 1 Eggeplomme 1 ss Vann (iskaldt) Topping: 250 g Lemon curd (oppskrift HER) Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor
– Kjør 1 ca 1 min. til alt er blant
– Hell deigen ut på et bakebord
– Samle den
– Pakke den inn i plast
– Legg den i kjøleskapet og
– La den ligge minst en time
Gjerne natta over
2 Lag lemoncurd – oppskrift HER
3 Legg bakepapir på en stekeplate
4 Helldeigen ut på et melet bakebord
– Kjevle den ca 1½ – 2 cm tykk
– Stikk ut rundinger
Ca 5 cm i diameter
– Legg rundingene på bakepapiret e.l.
5 Sett rundingene i fryseren, og
– La dem stå i ca 30 min
6 Legg rundingene på bakepapirkledd stekeplate
– Stekes på 190 grader  til de er gyldne
Ca. 12-14 min
7 Avkjøles på rist
8 Montering:
– Legg en stor 1 ss lemoncurd på hver runding
ca 40 g
– Pynt med bær eller lignende

Mini Lemon tarts (sitron terter) Ingredienser: Bunn: 155 g Mel 3 ss Sukker 140 g Smør (kaldt) 1 Eggeplomme 1 ss Vann (iskaldt) Topping: 250 g Lemon curd (oppskrift HER) Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Mini Lemon tarts (sitron terter) Ingredienser: Bunn: 155 g Mel 3 ss Sukker 140 g Smør (kaldt) 1 Eggeplomme 1 ss Vann (iskaldt) Topping: 250 g Lemon curd (oppskrift HER) Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt https://heidisboble.no/ @heidisboble