Sprø tertebunn toppet med en syrlig men søt sitronkrem – kan en ønske seg noe bedre til ettermiddagskaffen eller til en afternoontea.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
16 | middels |

Ingredienser:
Bunn:
155 g | Mel |
3 ss | Sukker |
140 g | Smør (kaldt) |
1 | Eggeplomme |
1 ss | Vann (iskaldt) |
Topping:
ca 250 g | Lemon curd (oppskrift HER) |
Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt |

Slik gjør du:
1 Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor – Kjør 1 ca 1 min. til alt er blant – Hell deigen ut på et bakebord – Samle den – Pakke den inn i plast – Legg den i kjøleskapet og – La den ligge minst en time Gjerne natta over |
2 Lag lemoncurd – oppskrift HER |
3 Legg bakepapir på en stekeplate |
4 Helldeigen ut på et melet bakebord – Kjevle den ca 1½ – 2 cm tykk – Stikk ut rundinger Ca 5 cm i diameter – Legg rundingene på bakepapiret e.l. |
5 Sett rundingene i fryseren, og – La dem stå i ca 30 min |
6 Legg rundingene på bakepapirkledd stekeplate – Stekes på 190 grader til de er gyldne Ca. 12-14 min |
7 Avkjøles på rist |
8 Montering: – Legg en stor 1 ss lemoncurd på hver runding ca 40 g – Pynt med bær eller lignende |

