Sitronkrem (lemon curd)

Sitronkrem eller lemon curd er perfekt til fyll i kaker eller som pålegg til ristet toast.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
15-10 min.Middels

Ingredienser:

2 ssMaisenna
¾ cupSukker (1.8 dl)
1Sitron (saften & skall)
2Eggeplommer
1 cupVann (2.5 dl)
2 ssSmør (mykt)
Lemon Meringue Tart eller sitron marengs pai Ingredienser: Paibunnen: 150 g Smør ⅓ cup Sukker (0.8 dl) ½ ts Vaniljeekstrakt 1 Egg 2 cups Hvetemel (5.5 dl) ½ ts Bakepulver 1 knivsodd Salt Sitronfyllet: 2 ss Maisenna ¾ cup Sukker (1.8 dl) 1 Sitron (saften & skall) 2 Eggeplommer 1 cup Vann (2.5 dl) 2 ss Smør (mykt) Marengsen 3 Eggehviter ⅓ cup Sukker

Slik gjør du:

– Ha 2.5 dl vann i en kasserolle,
– Rør inn: maisenna, sukker, sitronsaft, eggeplommer
– Kok forsiktig opp, på svak varme, og
Rør hele tiden
– La det koke i ca. 2 min.
– Ta kasserollen av varmen, og
– Rør inn smør og revet sitronskall
– Avkjøles

Kaker med sitronkrem (lemon curd):

Lemon Meringue Tart eller sitron marengs pai Ingredienser: Paibunnen: 150 g Smør ⅓ cup Sukker (0.8 dl) ½ ts Vaniljeekstrakt 1 Egg 2 cups Hvetemel (5.5 dl) ½ ts Bakepulver 1 knivsodd Salt Sitronfyllet: 2 ss Maisenna ¾ cup Sukker (1.8 dl) 1 Sitron (saften & skall) 2 Eggeplommer 1 cup Vann (2.5 dl) 2 ss Smør (mykt) Marengsen 3 Eggehviter ⅓ cup Sukker