Mørk sjokoladekake etter oppskrift Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“, side 87. Kaka ble skikkelig høy og flott. Jeg brukte ei form med 24 cm i diameter, som anbefalt. Isteden for å dele kaka i to, slik som Baker Brun har gjort, delte jeg den i tre, og hadde masse smørkrem mellom lagene. Selv om den kaka jeg bakte ikke ble så mørk som den på bildet til Baker Brun, ble den skikkelig saftig og utrolig god. Anbefales!

Mørk sjokoladekake etter oppskrift fra Baker Brun:
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 1 time | Enkel |
Ingredienser:
7 dl | Sukker |
3 | Egg |
300 g | Smør (smeltet) |
3 dl | Vann |
1 bx | Lettrømme |
6 ss | Kakaopulver |
6 dl | Hvetemel |
1 ts | Bakepulver |
Fyll & Pynt
200 g | Smør (romtemperert) |
10 dl | Melis |
6 ss | Kakaopulver |
6 ss | Kaffe |

Slik gjør du:
1 Sett Stekeovnen på 180 grader – Ha bakepapir i bunnen av ei rund form, og – Smør forma godt (24 cm) |
2 Smelt smøret |
3 Pisk egg og sukker til eggedosis – Vend forsiktig inn resten av ingrediensene – Helles i kakeform |
4 Stek kaken i ca. 40 min. |
5 Avkjøl kaken helt |
6 Lag sjokoladefyllet: – Rør smør og melis hvit og luftig – Tilsett kakaopulver og kaffe, og – Rør godt |
7 Monter kaken: – Del kaken i 2 (3) deler – Dynk med melk – Legg bunnen på et kakefat – Smør over smørkrem – Legg på neste lag – Smør over smørkrem – Legg på toppen og – Dekorer med sjokoladekrem – Pynt etter eget ønske |


Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun