Denne loffen har en sprø skorpe og er skikkelig god

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
50 g | Smør (smeltet) |
7 dl | Melk (lunken) |
1 pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel (ca. 16 ½ dl ) |
1 ts | Sukker |
½ ts | Salt |
2 ss | Egg (til pensling) |
Slik gjør du:
1. Smelt smøret, – Tilsett melken og – Varm til 37 grader – Ha melblandingen i en bakstebolle |
2. Tilsett gjæren, og – La den stå i 3-5 min. – Rør rundt så all gjæren løser seg opp |
3. Tilsett mel, sukker og salt NB! Det kan være at du trenger litt mer eller mindre mel enn det som er angitt i oppskriften |
4. Elt i 5 til 7 minutter |
5. La deigen heve under et fuktig klede i ca. 45-60 minutter, til dobbel størrelse |
6. Hell deigen ut på et bakebord – Del den i to, – Form emnene til brød, – Legg dem i to smurte brødformer |
7. Sett stekeovnen på 220 grader |
8.La brødene etterheve i ca. 20-30 min. |
9. Pensle toppen med sammenvispet egg |
10. Stekes på 220 grader i 30 – 40 minutter |
11. Avkjøles på rist |
Tips! Hvis bunnen og sidene er for lyse, stek brødene uten form de siste 10 min. La dem ligge på siden og snu etter 5 min.

TIPS! Brødene får ulikt uttrykk, alt etter hva du pensler med:
Penslet med fløte Penslet med egg