Nanbrød er en absolutt nødvendighet når en spiser indisk mat. Hvordan skal man ellers få med seg all den gode sausen. Når jeg lager nanbrød lager jeg ofte halve porsjonen nøytral og den andre halve med hvitløk eller annet krydder, for å tilpasse preferansene i familien eller i vennegjengen.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 3 timer | Enkel-middels |
Ingredienser:
4½ dl | Hvetemel |
1 ts | Tørrgjær |
1 ts | Sukker |
½ ts | Salt |
½ dl | Yoghurt (naturell) |
1½ dl | vann |
1 ts | Olje (nøytral) |
Topping:
3 ss | Ghee (eller smør romtemperert) |
2 fedd | Hvitløk (fihakket) – valgfritt |
2 ss | Koriander (finhakket) – valgfritt |
Tips! Du kan også steke nanbrødet i ovnen:
200 grader, øverst i oven ca 3-6 min til de har fått fin farge – pensle med smør eller hvitløksmør
Slik gjør du:
1 Bland sammen hvetemel, tørrgjær, sukker og salt i en bakebolle – Tilsett yoghurt, vann og olje |
2 Elt deigen godt |
3 Dekk deigen med plast og – La den heve i 40 min |
4 Lag eventuelt hvitløksmør – Bland sammen ghee, hvitløk og koriander |
5 Del deigen i 4 emner – La dem ligge og hvile i ca 10 min under plast |
6 Kjevle emnene til en avlang runding Ca ½ cm tykk |
6 varm en stekepanne, og – Stek nanbrødene 1-2 min på hver side Til de får fin farge |
7 Pensle med smeltet smør (ghee) eller hvitløksmør |
