Gode ostehorn etter oppskrift fra Baker Brun. Gode til lunsj både hjemme og i matpakken.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
10 | 120 min | Enkelt |
Ingredienser:
13 dl |
Hvetemel
|
1 pk | Gjær |
2 ss | Sukker |
1 ts | Salt |
65 g | Margarin |
2½ dl | Melk |
3 dl | Vann |
Egg (sammenvispet) | |
Hvit ost (revet) |
Slik gjør du:
1 Smelt smøret, og ha i melken og vannet |
2 Rør gjæra ut i den lunkne melka |
3 Elt inn de tørre ingrediensene |
4 Settes til heving (ca. 60 min.) – til dobbel størrelse |
5 Ha deigen på et lett melet bakebord |
6 Del deigen i tre emner – Kjevles ut til rundinger – Deles i seks trekanter |
– Rull hver trekant sammen, med den bredeste delen først |
– Legg hornene på bakepapirkledd stekebrett – La dem etterheve i ca. 20 min. |
7 Sett ovnen på 200 grader |
8 Pensle med egg, og – Dryss over med revet ost |
9 Stekes på 200 grader i ca. 15-20 min. – Til de er blitt gyldne |
10 Avkjøles på rist |


Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”, med tillatelse fra Baker Brun