Ostehorn etter oppskrift fra Baker Brun

Gode ostehorn etter oppskrift fra Baker Brun. Gode til lunsj både hjemme og i matpakken.

Ostehorn etter oppskrift fra baker brun Ingredienser: 13 dl Hvetemel 1 pk Gjær 2 ss Sukker 1 ts Salt 65 g Margarin 2½ dl Melk 3 dl Vann Egg (sammenvispet) Hvit ost (revet)
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
  10 120 min Enkelt

Ingredienser:

13 dl Hvetemel

1 pk Gjær
2 ss Sukker
1 ts Salt
65 g Margarin
2½ dl Melk
3 dl Vann
   Egg (sammenvispet)
  Hvit ost (revet)

Slik gjør du:

1 Smelt smøret, og ha i melken og vannet
2 Rør gjæra ut i den lunkne melka
3 Elt inn de tørre ingrediensene
4 Settes til heving (ca. 60 min.)  – til dobbel størrelse
5 Ha deigen på et lett melet bakebord
6 Del deigen i tre emner
– Kjevles ut til rundinger
– Deles i seks trekanter
– Rull hver trekant sammen, med den bredeste delen først
– Legg hornene på bakepapirkledd stekebrett
– La dem etterheve i ca. 20 min.
7 Sett ovnen på 200 grader
8 Pensle med egg, og
– Dryss over med revet ost
9 Stekes på 200 grader i ca. 15-20 min.
– Til de er blitt gyldne
10 Avkjøles på rist
Ostehorn etter oppskrift fra baker brun Ingredienser: 13 dl Hvetemel 1 pk Gjær 2 ss Sukker 1 ts Salt 65 g Margarin 2½ dl Melk 3 dl Vann Egg (sammenvispet) Hvit ost (revet)
Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s