Påkehare med en vri

Disse påskeharene er bare sååå søte, De er enkle å lage, og så dekorative at det er en fryd.

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Perlesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
ca 123 ½ timerEnkel

Ingredienser:

20 gHavregryn
5 ½ dlVann
1 pakkeGjær
1 dlOlje (raps)
200 gSukker
5 gSalt
20 gKardemomme
1 kgHvetemel

Topping/pynt:

1Egg (sammenvispet)
Perlesukker

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Perlesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok opp 1 dl vann, og  
– Hell det over havregrynene
– La det stå til ca romtemeratur
2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl)  
– Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene
– Elt godt 10-15 min.
3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La den heve i ca 1 time
4 Legg bakepapir på stekeplater
5 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i ca 24 like store emner
12 på ca 60-70 g pr emne
12 på ca 40-50 g
6 Form en påskehare:
– Ta frem to emner
Hver påskehare består av to emner
en til hale (45 g) og en til kropp og ører (65 g)
– Trill det minste emnet til en bolle
Det blir halen
– Det største emnet trilles til en lang tynn “pølse”
– Legg bollen intill midten av” pølsa”
– Bøy “pølsa” rundt bollen
– Tvinn endene 2-3 ganger og
– La resten henge som ører
Se bildene nedenfor
– Legg haren på bakepapir
– Form neste hare og fortsett til alle er formet

7 Dekk påskeharene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk,
– La dem heve i ca 60 – 120 min.

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Perlesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

8 Sett ovnen på 230  grader
9 Pensle harene med sammenvispet egg og
– Strø perlesukker på halen

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Perlesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

10 Stekes i ca 8 – 10 min
midt i ovnen
230 grader
11 Avkjøles på rist

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Perlesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Perlesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble