Paneer Butter Masala

Dette er en butter masala rett, med Paneer. Paneer er en ost, som du får kjøpt i butikker som fører mat fra India (Asia). Den er ganske mild i smaken og fast i konsistensen. Paneeer kan skjæres i firkanter og tilsettes helt på slutten av kokeprosessen. Den blir litt mykere når den blir varm og den tar opp litt av smaken av sausen rundt seg –men du smaker likevel at det er en ost. Passer utmerket til en kjøttfri mandag!

Paneer butter masala med ris og nanbrød 3 ss Smør 300 g Paneer (i firkanter) 1 - 3 Chili (rød) 3 cm Ingefær (fersk) 1 Hvitløk (kinesisk) 1 Laurbærblad 3 Nellikspiker 2 Kardemommekapsler 1 Kanelstang 10 Pepperkorn 1 Løk (hakket) 1 bx Tomater (hermetiske) 2 Tomater (ferske) 1 ts Garam masala ½ ts Gurkemeie ½ -1 ts Kajennepepper 1 ½ ss Ketchup 2 dl Vann 3 ss Fløte Salt
Paneer butter masala med ris og nanbrød
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 90 min. Middels

Ingredienser:

3 ss Smør
300 g Paneer (i firkanter)
1 – 3 Chili (rød)
3 cm Ingefær (fersk)
1 Hvitløk (kinesisk)
1 Laurbærblad
3 Nellikspiker
2 Kardemommekapsler
1 Kanelstang
10 Pepperkorn
1 Løk (hakket)
1 bx Tomater (hermetiske)
2 Tomater (ferske)
1 ts Garam masala
½ ts Gurkemeie
½ -1 ts Kajennepepper
1 ½ ss Ketchup
2 dl Vann
3 ss Fløte
  Salt
Paneer butter masala med ris og nanbrød 3 ss Smør 300 g Paneer (i firkanter) 1 - 3 Chili (rød) 3 cm Ingefær (fersk) 1 Hvitløk (kinesisk) 1 Laurbærblad 3 Nellikspiker 2 Kardemommekapsler 1 Kanelstang 10 Pepperkorn 1 Løk (hakket) 1 bx Tomater (hermetiske) 2 Tomater (ferske) 1 ts Garam masala ½ ts Gurkemeie ½ -1 ts Kajennepepper 1 ½ ss Ketchup 2 dl Vann 3 ss Fløte Salt
Paneer butter masala med nanbrød

Slik gjør du:

1 Kjør hvitløk, chili og ingefær i en blender
– Skjær løken og tomatene i biter
2 Smelt 1 ss smør og 1 ss olje i en varm panne
3 Tilsett hvitløken, chilien og ingefæren
4 Tilsett de hele krydderne:
– Laurbærblad
– Nellikspiker
– Kardemommekapsler
– Kanelstang
– Pepperkorn
5 La det surre i 2-3 minutter
6 Tilsett løken, og rør godt rundt
7 La det surre videre, til løken blir blank
8 Tilsett tomatene, rør rundt
9 Sett på lokk og la det surre i 20 min.
10 Avkjøl litt, og plukk ut de tørre krydderne
11 Kjør blandingen med en stavmikser til en pasta
12 Varm resten av smøret i stekepanna
13 Tilsett tomatpastaen
14 Tilsett:
– Garam masala,
– Gurkemeie,
– Ketchup,
– Kajennepepper,
– Salt og
– 2 dl vann
15 Kok opp og la det det småkoke under lokk i min. 30 min.
16 Skjær Paneeer i firkanter
– Tilsett dem i sausen
– Rør forsiktig
17 Tilsett fløten, slå av varmen
18 Server med ris og/eller nanbrød
Paneer butter masala med ris og nanbrød 3 ss Smør 300 g Paneer (i firkanter) 1 - 3 Chili (rød) 3 cm Ingefær (fersk) 1 Hvitløk (kinesisk) 1 Laurbærblad 3 Nellikspiker 2 Kardemommekapsler 1 Kanelstang 10 Pepperkorn 1 Løk (hakket) 1 bx Tomater (hermetiske) 2 Tomater (ferske) 1 ts Garam masala ½ ts Gurkemeie ½ -1 ts Kajennepepper 1 ½ ss Ketchup 2 dl Vann 3 ss Fløte Salt
Paneer butter masala med ris og nanbrød

Tips! Du kan lage sausen (t.o.m. trinn 15) dagen før, så varmer du den opp og tilsetter osten, mens du koker risen.



Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s